Gündem
24 Oca 2016 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

ÇGD’nin Uğur Mumcu ödülleri sahiplerini buldu!

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Uğur Mumcu Anma Ödülleri Eskişehir'de düzenlenen törende sahiplerine verildi.

ÇGD Eskişehir Şubesi tarafından CHP’li Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen tören Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (AKM) yapıldı.

Törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Aykut Erdoğdu ve Özcan Purçu, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Ataç, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Çağdaş gazeteciler Derneği  Genel Başkanı Ahmet Abakay ile çok sayıda kişi katıldı.

Basın dalında ödül alan ve törene katılan Pınar Türenç, Sedat Bozok, Şaban Sevinç, Tuluhan Tekelioğlu ve Muharrem Sarıkaya’ya ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen verdi. Büyükerşen,  Pınar Türenç’in Basın Konseyi’nin ilk kadın başkanı olduğunu söyledi.

TÜRENÇ: YILMAYACAĞIZ, KORKMAYACAĞIZ
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de yaptığı konuşmada, “Bu güzel, bu aydınlık kentte bu ödülü almak bizleri çin büyük gurur. Çok teşekkür ediyoruz bizi bu şekilde onurladığınız için. Ama sizleri çin varız. Sizlerin sesi olmaya, sizin gözünüz, kulağınız olmaya devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin. Unutmayacağız, unutturmayacağız, yılmayacağız, korkmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin.

DEMOKRASİ ÖDÜLÜ DÜNDAR VE GÜL’ÜN
Demokrasi ödülü cezaevinde olan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e verildi. Ödülü almaya Can Dündar’ın annesi Öznur Dündar geldi. Özur Dündar ödülünü Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay’dan aldı. Can Dündar ve Erdem’in cezaevinden gönderdikleri mektup da ekrana yansıtılarak sunucu tarafından okundu. Mektupta şöyle denildi: ‘Eskişehir Çağdaş Gazeteciler Derneği ve bu geceye ev sahipliği yapan 3 belediyeye; mesleğimizin cesur kalemi Uğur mumcu adına verdiğiniz demokrasi ödülüne layık görülmemizden dolayı onur duyuyoruz. Uğur Mumcu sadece araştırmacı gazeteciliği ile değil, cesur ve ilkeli duruşuyla da hepimize örnek olmuş bir meslek şehidimiz. Onu bu ödülle anarken adına, ilklerine ve açtığı yola layık olmak için daha çok çaba sarf etmeye söz veriyoruz. Ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyor, özgürlüğe kavuştuğumuzda bizzat gelip almayı ummuyoruz.’

ANNE DÜNDAR: DİRENÇLİYIZ, ATLATACAĞIZ
Can Dündar’ın annesi Öznur Dündar da yaptığı konuşmada “İyi bir evladın annesiyim. Çok mutluyum. Kararlıyız, dirençliyiz, bugünleri de atlatacağız” dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU’NA MÜCEDELE ÖDÜLÜ
Mücadele ödülüne layık görülen Kadın Cinayetleri Platformu adına ödülü almak üzere Fatma Kurt davet edildi. Fatma Kurt, ödülü arkadaşlarıyla ve kendilerine mücadelede destek olan Tuluhan Tekelioğlu ile birlikte almak istediği belirtti. Bunun üzerine sahneye Tuluhan Tekelioğlu ile kadın cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri çıktı. Fatma Kurt’a ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt verdi.

Bilim ödüllerinde törene katılamayan Prof.Dr. Aziz Sancar’ın ödülünü yeğeni Metin Sancar CHP Milletvekili Gaye Usluer’den aldı.  Törenin ardından ünlü sanatçı Selda Bağcan konser verdi. Bağcan hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

ÖDÜL ALANLAR
Bu yıl 23′üncüsü gerçekleştirilen ‘ÇGD Uğur Mumcu Anma Ödülü’ne layık şu isimler layık görüldü:
- Yılın siyasetçisi: Aykut Erdoğdu ve Özcan Purçu.
- Basın: Deniz Zeyrek (Hürriyet), Sedat Bozok (Fox TV), Şaban Seviç (Halk TV), Tuluhan Tekelioğlu (CNN Türk), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Pınar Türenç (Basın Konseyi Başkanı).
- Bilim: Prof. Dr. Aziz Sancar, Prof. Dr. Hikmet Hassa, Prof. Dr. Bülent Görenek.
- Hukuk: Ömer Kavili.
- Sanat: Hakkı Kuş, Bilge Cezayirli, Ercüment Yılmaz, Gamze Kılıkçı, Şefika Kutluer, Ferdi Cansız.
- Demokrasi: Can Dündar ve Erdem Gül.
- Çevre ve Kent: Havva Ana (Rabia Özcan).
- Sosyal proje: Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, Odunpazarı Belediyesi Halk Market.
- Mücadele: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu.
- Spor: Yusuf Açık (Dünya Kickboks şampiyonu), Ramazan Barbaros (Okul Sporları Dünya Atletizm Şampiyonası 1500 metre Dünya 1′incisi), Pınar Demirtaş (Okul Sporları – Dünya Atletizm Şampiyonası 1500 metre Dünya 2′ncisi).
- Emek: Yılmaz Ayrancı (Maden-İş Sendikası Kırka Şube Başkanı).
- Yılın sanatçısı: Vedat Sakman.
- Yaşam boyu başarı ödülü: İnci Çayırlı.