Gündem
18 Ağu 2010 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

ÇGD'DEN REFERANDUM ÇAĞRISI!

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, 12 Eylül'deki Anayasa değişikliğine yönelik referandum için çağrıda bulundu.

Abakay, "Başbakanın mitinglerinden anlıyoruz ki referandum Anayasa referandumu olmaktan çıkmış, AKP'nin uygulamalarının oylanmasına dönüşmüştür. Mezarı açıp ölülerin altın dişlerini söken insanlar vardır. Hükümetin yaptığı da budur" dedi.
Abakay, AKP'nin hazırladığı ve 12 Eylül'de halkoyuna sunulacak olan Anayasa değişikliği paketine yönelik ANKA'nın sorularını yanıtladı.
Pakette, beklenen değişikliğin yapılmadığını vurgulayan Abakay, "Anayasa'da ulusal iradenin Meclis'e yansımasını sağlayacak olan yüzde 10 barajı yok. Alevilerin talebi olan zorunlu din derslerinin kaldırılması konusu yok. YÖK ile ilgili düzenleme yok" dedi.

-"HÜKÜMETİN POLİTİKASI ÖLÜ TİCARETİDİR"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 12 Eylül sürecinde yaşananları gündeme getirerek "seçim propagandası yapmakla" suçlayan Abakay, şöyle konuştu:
"Bütün bunların yanında ayrıca, Başbakanın mitinglerinden anlıyoruz ki referandum Anayasa referandumu olmaktan çıkmış, AKP'nin uygulamalarının oylanmasına dönüşmüştür. Hükümet, 12 Eylül'den hesaplaşma diye yola çıkmış, fakat düzenlenen toplu ağlama ayinlerinde, 12 Eylül sürecinde idam edilenler istismar edilmiştir. İdamlar üzerinden yapılan politika, ölü ticareti mezar ticaretidir. Mezarı açıp ölülerin altın dişlerini söken insanlar vardır. Hükümetin yaptığı da budur. Erdal Eren için, idam edilenler için bunlar üzülmüyorlar, bu kişilerin altın dişlerini söküp referandum için pazarlıyorlar.

-"KENAN EVREN'İN ADI HERYERDEN SİLİNSİN"-

O dönemdeki idamlara ses çıkarmayanlar tavır koyamayanlar, şimdi sahte ağıtlar yakıyorlar. 12 Eylül'den hesap sormak isteniyorsa Kenan Evren'in adı, cadde, sokak, okul ve parklardan her yerden silinsin. Ayrıca şuan Türkiye'de 47 gazeteci tutuklu. Cezaevinde 700'den fazla gazeteci ve yazar için mahkemeler devam ediyor. Bütün bu manzaraya bakıldığında hükümet uygulamaların giderilmesi aydınların görevidir. Bu da referanduma "hayır' demekle mümkündür."

-"BAŞBAKAN BUNU ÖĞRENMELİ"-

Abakay, Başbakan Erdoğan'ın, "Yargıda dernekleşme mi olurmuş? YARSAV bir boşluktan yararlanarak geldi. Bunu en yakın zamanda halletmemiz lazım" şeklindeki sözlerini de değerlendirdi. "YARSAV'ın kapatılmasını istemek Türkiye'de tüm derneklerin kapatılmasını istemektir" diyen ÇGD Başkanı Abakay, şöyle devam etti:
"Başbakan diyor ki "eğitimde dernekçilik mi olur.' Eğitim'de de yargıda da dernekleşme olmalı. Başbakan bunu öğrenmeli. Başbakan YARSAV diyor başka bir şey demiyor. Hükümete yandaş bir örgüt daha var. Röportör Osman Can'ın kurduğu Demokrat Yargı. Başbakan bundan hiç söz etmiyor. Bu iki yüzlülüktür, ayıptır. Kaldı ki Avrupa ülkelerinde polis dernekleri bile var. Bunu birilerin Başbakan anlatması lazım. Bunun aksi diktatörlüktür."

ANKA

ETİKETLER
#referandum #çgd