Gündem
30 Nis 2014 16:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

ÇGD'den Demirören'e kınama

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu Vatan gazetesinin Ankara Büro'sunun kapatılmasını bir açıklama ile protesto etti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu Vatan gazetesinin Ankara Büro'sunun kapatılmasını bir açıklama ile protesto etti. ÇGD'nin açıklamasında "Sorumluları biliyoruz, meslektaşlarımızın yanındayız"  denildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu açıklaması şöyle:
Basında yaşanan kıyımlara gün geçmiyor ki yenisi eklenmesin. Vatan Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na ilişkin aylardır süren "kapandı-kapanacak" dedikoduları ne yazık ki bugün itibariyle söylenti olmaktan çıktı ve Vatan'ın Ankara Bürosu lağvedildi.
Sözün başında, yaşadıkları bu kıyıma karşı meslektaşlarımızın yanında olacağımızı, hak arama mücadeleleri başta olmak üzere her türden dayanışma ilişkisini kurmak için çalışacağımızı belirtiyoruz.
Vatan Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na ilişkin alınan karar, basının içinde bulunduğu durum açısından 'kıyım' boyutlarını dahi aşmaktadır. Basında, yıllardır artarak devam eden sermaye egemenliği ne yazık ki gazeteleri, televizyonları sadece halkın doğru bilgiye edinme hakkının kullanıldığı yerler olmaktan çıkarmamış, aynı zamanda gazeteciler için de güvencesiz çalışma ve emek sömürüsünün adeta normalleşmesine neden olmuştur.
İşverenlerin, patronların sadece ve sadece kendi ticari ilişkilerini ve siyasi hesaplarını yürüttükleri araçlar haline dönüşen medya kuruluşları, bu kişilerin iki dudağı arasında tasfiye ediliyor, kapatılıyor.
"Havuz" adı altında meşrulaştırılmaya çalışılan böylesi tasfiyeler, hem gazetecilerin iş güvencelerine hem de basın özgürlüğüne yönelen tehditler haline gelmiştir.
Vatan Gazetesi'nden kısa bir süre önce Karşı Gazetesi, ondan önce de Takvim ve Radikal gazeteleri de işverenler tarafından keyiflerince ya kapatılmış ya da tasfiyelere uğramıştı. Vatan Gazetesi'nde bir yenisini gördüğümüz bu tasfiyeler, siyasi iktidarla yürüttükleri kirli iş ilişkilerinin de yansımasıdır.
Böylesi zihniyetlerin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor: Sizleri çok iyi tanıyoruz, sanmayın ki bu kararlarınızın hesaplarını vermeyeceksiniz. Bu anlayışı ve bu anlayış sahiplerini Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, başta halk nezdinde olmak üzere her yerde teşhir edeceğiz.
Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, işlerinden edilen meslektaşlarımızın yanında olacağımızı tekrar duyuruyor, tüm basın emekçilerini Derneğimiz çatısı altında örgütlenerek bu süreçlere karşı çıkmaya çağırıyoruz.