Gündem
30 Nis 2011 14:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

ÇGD'DEN BASIN EMEKÇİLERİNE 1 MAYIS DAVETİ

Basın emekçileri 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'nde ÇGD ile birlikte yürümeye davet edildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi Başkanı Bünyamin Tokmak, Antalyalı basın emekçilerini 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'nde ÇGD ile birlikte yürümeye davet etti.

ÇGD Şube Başkanı Tokmak yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'nün, Antalya'da da, tüm işçi ve memur sendikaları, meslek odaları, dernekler tarafından ortaklaşa kutlanacağını hatırlattı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi üyelerinin de, ÇGD pankartı altında, saat 13. 00'te Güllük Caddesi TRT Kavşağı'ndan başlayarak, Yavuz Özcan Parkı'na dek sürecek yürüyüş ve ardından düzenlenecek mitinge katılacaklarını belirten Tokmak şunları kaydetti:

"Özgür Basın Varsa, Özgür Toplum Vardır sloganıyla, 'Gazetecilere Özgürlük' mücadelesini dillendireceğimiz 1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'nde, Antalya'daki tüm basın emekçilerini yanımızda görmeyi umut ediyoruz. İşçi sınıfının bir parçası olan tüm basın emekçilerini mesleki ve sınıfsal dayanışma duygularıyla, 1 Mayıs mitingine katılmaya çağırıyoruz. Bizler Antalyalı basın emekçileri olarak, cezaevlerindeki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların sona ermesini, gazetecilik faaliyetlerinin ceza yargılaması konusu yapılmamasını, TCK ve TMK başta olmak üzere tüm yasaların değiştirilmesini, halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyulmasını talep ediyoruz. Basın emekçilerinin işten atılmasını, sendikal haklardan yoksun bırakılmasını, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının engellenmesini, kıdem tazminatı hakkına göz dikilmesini, yıpranma hakkımızın gasp edilmesini protesto ediyoruz. "