Medya
08 Nis 2022 22:02 Son Güncelleme: 08 Nis 2022 22:10

ÇGD Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu

ÇGD’nin "Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri" töreni gerçekleşti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) geleneksel olarak her yıl verdiği “Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri”nin töreni Ankara’da, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.

ÇGD’nin 2021 yılı ödüllerinde Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne Gazete Duvar’da kaleme aldığı yazılarıyla Bahadır Özgür değer görüldü. ÇGD’nin Dayanışma Ödülü ise 10 Ekim Katliamı'nda vefat edenlerin yakınları ve yaralananlar tarafından kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’ne verildi.

TV Haber Ödülü'nün sahibi ise Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçen yıl yaşanan orman yangınlarını aktardığı haberleriyle Halk TV muhabiri Hazar Dost oldu. 2021 yılı Haber Ödülü'nü Oda TV’deki "Kendi bakanlığına mal satan bakan” haberiyle Can Özçelik aldı.

Yerel Medya Haber Ödülü'nün 2021 yılındaki sahibi ise Yeşil Gazete’de yayınlanan "Suya gömülen Hasankeyf’ten sonrası: Elektriksiz, susuz derme çatma yaşamlar” haberiyle Metin Yoksu oldu.

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü, "Bir çift terliğe satılan Kilia İdolü, Türkiye zamanında harekete geçmediği için ABD’de kaldı” haberiyle Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özgen Acar’a verilirken, Rafet Genç Haber Ödülü ise Afgan göçü haberleriyle gazeteci Ruşen Takva’ya verildi.

“Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri” kapsamında Behzat Miser Kent Haber Ödülü’nü ise “650 Liralık Dul Maaşı ile Yaşayan Kadın: Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?” haberiyle ANKA Haber Ajansı’ndan Burhan Demircioğlu kazandı.

Röportaj Ödülü, "Plastik fabrikasında bir gün: Ne güvence ne sigorta üç kuruşa çalışma” röportajıyla Evrensel Gazetesi muhabiri Murat Uysal’a verilirken, İzzet Kezer Haber Fotoğraf Ödülü’nü ise eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın AK Parti TBMM Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlamadığı “Bir tek o alkışlamadı” fotoğrafıyla Sözcü Gazetesi’nden Zekeriya Albayrak aldı.

Karikatür Ödülü Gazete Pencere’den Bülent Çelik’e, Sayfa Tasarım Ödülü ise BirGün Gazetesi’nden "Covid-19 pandemisinden kaynaklı yaşanan ölümlere ilişkin birinci sayfa" tasarımıyla Barış Can Sarıkaş’a verildi.

Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü’nün bu yılki sahibi Kelime Ata olurken, Belgesel Ödülü’nü Seda Gökçe kazandı. Mahmut Tali Öngören TV Program Ödül’ü ise "Gündem Özel-Yerli Tohum Nasıl Bitirildi” programıyla Halk TV’den Sorel Dağıstanlı’ya verildi.

Bu yılki Podcast Haber Ödülü’nün sahibi ise “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk”; “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” haberleriyle Kısa Dalga’dan Mehveş Evin’e verildi.