Gündem
26 Eyl 2011 10:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:50

ÇGD TEKİN'DEN DAVAYI GERİ ÇEKMESİNİ İSTEDİ!

ÇGD, habercilik görevini yapan ANKA'ya Gürsel Tekin'in açtığı davanın geri çekilmesini istedi.

ÇGD den, ANKA Ajansına dava açan Gürsel Tekin'e tepki. CGD, habercilik görevini yapan ANKA'ya açılan davanın geri çekilmesini istedi.


ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay'ın açıklaması şöyle:

CHP 'nin Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kendisiyle ilgili bir haber nedeniyle Anka Haber Ajansı'na 20 bin Lira tazminat davası açmış bulunuyor.

Davaya konu olan Haber, dönemin CHP Ankara il Başkanı Tarık Şengül'ün düzenlediği basın toplantısında, "tenzil-i rütbeye uğramış bir genel Başkan Yardımcısının gönderdiği işadamı bana rüşvet teklif etti" şeklindeki sözleriyle ilgilidir. Haberde, bu deyimle Partinin Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin'in kastedildiği kaydedilmiştir.

Gürsel Tekin , kendisinin ima edilmesini dava konusu yapıyor.Kendisini çok açık ima eden zaten basın toplantısını düzenleyen il başkanıdır.Anka muhabiri ve Ajans burada gazetecilik görevini yapmış,okuyucuyu doğru aydınlatmıştır.Bu haberde kendisini ima eden de Ajans değil Tarık Şengül dür.Gürsel tekin'in hesaplaşacağı ya da dava açacağı kişi varsa o da gazetecilik görevini yapan ANKA değil, Tarık şengül'dür.

Sayın Gürsel Tekin'in AKP iktidarının temsilcileri gibi, hoşuna gitmeyen haberleri yazanları hemen dava etme alışkanlığına yönelmesini kınıyoruz.Tekin'in sembolik bir rakam değil 20 bin lira istemesi de zaten ekonomik sıkıntıda olduğu, muhabirlerine ödeme güçlüğü içinde bulunduğu bilinen Ajansı daha da zora sokacağı, bunun Anka'da çalışan basın emekçisi arkadaşlarımıza da darbe vuracağı bilinmelidir.

Gürsel Tekin'in, haksız bir şekilde açılan bu davayı geri çekmesini talep ediyoruz.