Gündem
18 Mayıs 2012 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

ÇGD: KAMERAMAN MEHMET ÇELİK GÜVENCESİZLİK KURBANIDIR!

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), kameraman Mehmet Çelik'in bir otel odasında ölümüyle ilgili olarak bir açıklama yaptı

ÇGD Merkez ve Ankara Şube Yönetim Kurulları tarafından yapılan açıklama şöyle: Kameraman Mehmet Çelik, güvencesizlik kurbanıdır.
Kameraman meslektaşımız Mehmet Çelik, genç sayılabilecek yaşta hayatını kaybetti.

Yıllardır mesleğini sürdüren Çelik, giderek güvencesizleşen iş ilişkilerinin son kurbanıdır.

Zor ve yıpratıcı olan kameramanlığa tutkuyla bağlı olan, bu uğurda öğretmenlik mesleğini bırakarak geç yaşlarda iletişim fakültesine kayıt yaptıran Çelik, yıllarca televizyonlarda çalıştı. Güvencesiz çalışma koşulları nedeniyle sürekli iş değiştirmek, düşük ücretle çalışmak zorunda kalan Çelik, bu koşulların bedelini bu yaşta canıyla ödemek zorunda kaldı.

Hal böyleyken kıdem tazminatımızın elimizden alınıyor, örgütlerimiz tehdit ediliyor, sigortasız çalıştırma yaygınlaştırılıyor, sosyal haklarımız gasp ediliyor, tutuklamalar ve baskılar giderek artıyor. Bütün bunlar, "daha çok çalışın, daha çok ezilin, daha çok ölün, daha çok tutuklanın, daha çok susun" anlamına geliyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak tüm bunlarla mücadele etmeye devam edeceğimizi ve bütün meslektaşlarımızı ÇGD çatısı altında toplanarak örgütlü mücadeleye çağırdığımızı bir kez daha belirtiyoruz.

Mehmet Çelik'i kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.