Gündem
02 Haz 2013 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

ÇGD: ERHAN KARADAĞ GÖZALTISI HABERLEŞME HAKKINA YÖNELİKTİR!

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Kanal D Ankara temsilcisi Erhan Karadağ'ın gözaltına alınışı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Erhan Karadağ gözaltısı haberleşme hakkına yöneliktir

Kanal D Ankara Temsilcisi gazeteci Erhan Karadağ, Ankara Terörle Mücadele polislerince gözaltına alındı.

Karadağ’ın gözaltına alınması, Ankara’da iki gündür süren polis terörünün bir çeşididir sadece.
 
Polis, medya kuruluşlarının AKP yanlısı tutumuyla yetinmemekte, sokakta gördüğü gazetecilere bile tahammül edemeyecek kadar saldırgan hale gelmiştir.

 Polis devletinin açık göstergeleri olan bu tür saldırılar, haberleşme hakkını ve ifade özgürlüğünü hedef almaktadır.

AKP iktidarı, polisi başta olmak üzere tüm güçlerini halkın ve gazetecilerin üzerinden derhal çekmelidir.
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak Karadağ’ın gözaltına alınmış olmasını şiddetle kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz.

 Halkımız tepkisini basın emekçilerine değil medya patronlarına vermelidir

Öte yandan, medyanın AKP yanlısı ve halk karşıtı tutumlarının en açık kanıtı olan “habersizliğe” karşı halkın tepki vermesi çok doğal ve hatta gereklidir.
 
Fakat bu tepki medya patronlarına ve yöneticilerine verilmelidir. Muhabirler, halkın haber alma hakkının aracıları olarak görevlerini yapmaya çalışmakta fakat medya sahibi ve yöneticilerin siyasi tercihleri nedeniyle yaptıkları haberler medyada yer bulamamaktadır.
 
Medyaya verilecek tepkinin muhatabı, alanda görev yapmaya çalışan, hakları gasp edilmiş ve işten atılma tehdidi ile yaşayan basın emekçileri değildir.

 Halkımızı, basın emekçileri ile medya patronlarını ayırmaya davet ediyor ve alanda görev yapan gazetecilere verdikleri tepkinin, gerçek muhatabına ulaşmadığını hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz.

 Basın emekçilerine verilen sözlü ve fiziksel tepkiler, aslında halkın birbirine verdiği tepkiler haline gelmektedir ve bu durum tam da egemenlerin istediği şeydir.

 ÇGD olarak, basın emekçisi meslektaşlarımıza dönük tepkilerin karşısında olduğumuzu ve meslektaşlarımızla dayanışma duygularımızı tekrar ediyoruz.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU