Gündem
15 Şub 2022 17:24 Son Güncelleme: 15 Şub 2022 17:40

Cezaevine götürülen gazeteciye görülmemiş muamele: "Ahlak Masası" yelekli polis götürdü

Haklarında açılan davada hapse mahkum edilen gazetecilerden Hülya Kılınç, Manisa’da tutuklanarak cezaevine gönderildi

MİT mensubunun cenazesini haberleştirdiği gerekçesiyle haklarında açılan davada hapse mahkum edilen gazetecilerden Hülya Kılınç, Manisa’da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kılınç ile ilgili işlemleri infaz masası polislerinin yapması gerekirken, ahlak masasından bir kadın polis görevlendirildi. Kadın polis, “Ahlak” yazılı yeleğini çıkarmadan, polis montu giymeden Kılıç’ı adliyeden aldı ve basına bu şekilde görüntü verildi.

Libya’da ölen MİT mensubunun cenazesini haber yaparak MİT Kanunu’na aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle hapse mahkum edilen gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel İstanbul’da, Hülya Kılınç ise Manisa’da işlemleri yapıldıktan sonra cezaevine götürüldü.

İNFAZ YERİNE AHLAK POLİSİ

Cezası kesinleşen hükümlülerle işlemlerin yapılması için adliyeye getirilip götürüldükleri sırada infaz masasında görevli polislerin çalışması gerekiyor.

Ancak Manisa’da “yakalama” ve “teslim etme” için ahlak masasından bir kadın polis görevlendirildi. Görevlendirmenin infaz masasında kadın polis bulunmamasından yapıldığı iddia edildi.

Buna karşılık görevlendirilen polis, “Ahlak” yazılı polis yeleğini çıkartmadan Kılınç’la birlikte görüntü verdi. Fuhuşla ilgili dosyalarda görev yapan polislerin giydiği yelekle görüntü veren polisin, yeleğini çıkartmaması, başka bir polis montu giymemesi dikkati çekti.