Gündem
05 Mar 2013 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

CEZAEVİNDEKİ MUHABİR AK PARTİ ÜYESİ ÇIKTI!

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Sinan Aygül'ün cezaevindeyken AK Parti'ye üye yapıldığı ortaya çıktı.

İddaya göre Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Sinan Aygül'ün cezaevindeyken AK Parti'ye üye yapıldığı ortaya çıktı.

TKP, CHP, BDP ve diğer pek çok parti üye ve yöneticilerinin AK Parti'ye kendi bilgileri dışında üye yapıldığının ortaya çıkmasının ardından gelen skandallar bitmek bilmiyor.

Daha önce soL muhabirinin sahte şekilde AK Parti'ye üye yapıldığının ortaya çıkmasının ardından bu kez DİHA muhabirinin üstelik cezaevindeyken AK Parti'ye üye yapıldığı belirlendi.

Bitlis'in Tatvan ilçesi AKP İlçe Teşkilatı'na kendisinden habersiz bir şekilde üye yapılan DİHA Bitlis Muhabiri Sinan Aygül 2011 Ocak ayında 'KCK' operasyonunda tutuklanmıştı, davası Yargıtay sürecinde iken yerel mahkeme tarafından 10 yıllık bir hapis cezası verilmişti.

ANF'nin haberine göre, konuyla ilgili basın açıklaması yapan Gazeteci Aygül, son zamanlarda çevresindeki birçok insandan benzer şikayetler gelmesi üzerine kendisinin olayı sorguladığını belirterek, Muş Cezaevinde tutuklu bulunduğu sırada kendi iradesi dışında AK Parti'ye üye yapıldığını öğrendiğini söyledi.

AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Adnan Süphanoğlu'nun kendisine yaşanan sıkıntının kaynağı olarak "Üç beş kendini bilmezi" işaret ettiğini belirten Aygün, "AKP İlçe Başkanı önce işte biz hata yapmışız, aynı isimden iki kişi var sizi sehven üye yaptık, derhal siliyoruz dedi. Sonrasında da ilçe yönetimindeki birkaç kişinin bunu gerçekleştirdiğini söyledi. Israrlı sorularıma karşın kimlik bilgilerime nasıl ulaştıkları, üyelik için gerekli olan referansın kim olduğu, ıslak imza şartını nasıl yerine getirdikleri gibi sorularıma cevap veremediler. Yine AKP'nin üst düzey yöneticileriyle ve bir milletvekili ile de görüştüm. Bunun kendileriyle değil, merkezle alakalı olmadığını söyledi. Yine MYK düzeyinde bir üst düzey yöneticileri bundan merkezin haberi olmadığını, 'üç beş kendini bilmezin' işi olduğunu, genel merkezin böyle bir üye politikası olmadığını söylediler.'dedi.