Gündem
12 Nis 2011 08:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

CEZAEVİ YAYINLARINDAN BİR KİTAP DAHA!

Avukat İrem Çiçek, “Albay Dursun Çiçek Vakası-Kışladan Hasdal‘a” isimli bir kitap yazdı..

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek’in avukatlığını da yapan kızı İrem Çiçek, “Albay Dursun Çiçek Vakası-Kışladan Hasdal‘a” isimli bir kitap yazdı.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davası sanığı Dursun Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek, savunmasını yaptığı babasının yargılandığı davanın kitabını yazdı. “Albay Dursun Çiçek Vakası-Kışladan Hasdal’a” isimli kitabında hem bir avukat, hem de 2 yıldır cezaevinde tutulan bir babanın kızının duygularını yansıttığını söyleyen Çiçek, davanın tüm süreçlerini de kitabında anlattı. Kitap kapağında Dursun Çiçek‘in İskenderun‘da katıldığı tören geçişindeki bir fotoğrafı parmaklıklar arkasından görünüyor. Kitap Perşembe günü satışa sunulacak.

Kitapta babasının ilk tutuklanmasının ardından yaşadığı bir anıya yer veren Çiçek, “Ziyaret odasının önünde babamla vedalaşırken, camdaki demir parmaklıkların arkasında yürüyüş yapan bir tutuklu subay gördüm. Babam, ‘Bak bu geçen yıl benim komutanımdı’ dedi. Hemen ardından bir kişi daha koşu yapıyordu. ‘Bu kim?’ diye sordum. ‘O terörle mücadele eden bir komutandı. Dağdan Hasdal’a getirildi’ diye yanıt verdi. Acı bir gülüş vardı dudağının kıyısında. Gördük ki TSK’nın her kademesinden özellikle terörle ve irtica ile mücedele edenlerden tutuklular vardı. Bu kitap yalnızca bunlardan birinin, anısını anlatıyor” ifadelerine yer verdi.

2. dava ile birleştirilsin

DAVANIN 17’nci duruşmasına Dursun Çiçek ve hakimin tartışması damgasını vurdu. Çiçek, “Bu dava 3 tutuklusu olan basit bir dava. Aleyhime hiçbir belge kalmadı. Hala tutukluyum” dedi. Uyarılan Çiçek, “Dinlemiyorsanız anlatmayayım. Bir sürü çalışma yaptık ‘Bitirin’ diyorsunuz” diye bağırdı. Sinirlenen Mahkeme Başkanı Şengün de, “Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Burada sanık konumundasınız” ifadelerini kullandı. Savcı mütealasında, davanın 2. Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar verilmesini istedi.