Gündem
25 Eki 2021 23:45 Son Güncelleme: 26 Eki 2021 01:09

Çevreci Ressam Gökçe Erhan'ın evinde şüpheli yangın! "İtfaiye bir türlü gelemedi"

Trabzon’da yaşayan ressam Gökçe Erhan’ın evi, kültür balıkçılığı tesislerine karşı yapılacak basın açıklaması öncesi yandı.

Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Çamburnu'nda çevre sorunlarıyla mücadele eden ressam Gökçe Erhan’ın 2 katlı evi, kültür balıkçılığı tesislerine karşı düzenlenecek basın açıklamasına saatler kala yandı.

Cumartesi akşamı henüz belirlenemeyen bir nedenle yanan ev kullanılamaz hale geldi.

 Erhan, evinin yandığını sosyal medya hesabından duyurdu;

 “Eylem akşamı yapacağım konuşma metnini tamamlamaya çalışırken dışarıda bazı sesler duydum. Fakat tanımlayamadım. Bir süre sonra bir çıtırtı ve hafif bir duman. Dışarı çıkıp baktım evin arka tarafından ateş yükseliyordu. Hemen haber verdim itfaiye geliyordu. Şarteli kapadım evdeki tüpleri çıkardım. Konuşma metnimi hazırladığım bilgisayarımı telefonumu aldım.

 İtfaiye gelecek hemen söndürecek sandım. Ama bir türlü gelemedi. Geldiğinde ev tamamen yanmıştı. Üzerimde yalnızca bu eşofmanlar kalmıştı. Sonra fark ettim üzerimde ne yazdığın; “DOBARLA bıragma gendini” aklıma geldikçe gülümsedim.

 Zaten kendimi bildim bileli böyleydim; bir gözümde acı bir gözümde mutluluk. O yüzden yıkılmadım. Çünkü bu görüntüyü ezbere biliyordum. İçimde bir yerlerde hep böyle bir manzara var.”

 BASIN AÇIKLAMASINI OKURKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

 Ertelenen ve bugün yapılan basın açıklamasını okuyan Erhan gözyaşlarını tutamadı. Erhan, kültür balıkçılığının deniz ekosistemine zarar verdiğini söyleyerek, "Yanan evimi tekrar yapabilirim ama denizi kaybettiğimizde bunu geri döndüremeyiz" dedi.

 

Erhan, medyaya yansıyan “Evi yakıldı” haberlerine ilişkin yeni bir açıklama yayınladı.

 Olaya ilişkin soruşturmanın henüz sonuçlanmadığını belirten Erhan, şüphelendiği birinin olmadığını ve herhangi bir tehdit almadığını da sözlerine ekledi.

 “KESİN KONUŞABİLMEK İÇİN SORUŞTURMA SONUCUNU BEKLEMEK GEREKİR”

 “Merhaba, son paylaşımımdan beri sürekli olarak telefonlara cevap verme pozisyonunda olduğumdan yazılanlara bakabilmek ve paylaşım yapabilmek mümkün olmadı. Hepinize şimdilik buradan teşekkür ediyorum.

 Ama şunu belirtme gereği duydum: Bazı haber manşetlerinde evimin yakıldığı yazıyor. Oysa ki bilirkişi incelemeleri ve soruşturma henüz sonuçlanmadı. Şüphelendiğim bir şahıs ya da aldığım bir tehdit de yok. Kesin konuşabilmek için sonucu beklemek gerekir. Eylem günü yaptığım konuşmanın tamamı haber bülteninde verilmediği için içerik değişmiş oldu. Durum ne olursa olsun emin olmadan bir suçlama yapma cüretinde bulunmayacağımı bildirmek isterim.

 Çok çok sevgiler. Bana gösterdiğiniz sevgi sahipleniş için çok teşekkürler!”