Gündem
29 Eki 2010 20:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

ÇEVRECİ GAZETECİYE POLİS KUŞATMASI!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı paneli izleyen gazeteci için polis adeta tayakkuza geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rize’de "Enerji Verimliliği" konulu bir panele katıldı. Bakan kürsüde konuşuyor, ama salonda ondan daha çok ilgi çeken biri var.

Kalabalığın içinde öylece oturuyor, bakanın sözlerinden notlar alıyor.

Çevresindeki 4 sivil polis ise onun her hareketini inceliyor, kaydediyor.

Sivil polis çemberindeki bu kişi bir gazeteci. İsmi Ömer Şan. Ama daha çok, HES’lere karşı duruşu ve çevreci kişiliğiyle biliniyor.

"Derelerin Kardeşliği Platformu" dönem sözcüsü olan Şan, hidroelektrik santrallerine en çok tepki gösterilen Rize’de yaşıyor.

Şan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı "Enerji Verimliliği" panelindeydi. Toplantıya çevreci değil, gazeteci kimliğiyle katıldı. Yani işini yapacaktı. Ama çevresini 4 sivil polis kuşatınca o da şaşırdı:

"Gergin bir ortamda Rize’ye gelen bakanın çevresinde güvenlik önlemi alınması abartılı olsa da normal. Bizim yaptığımız açıklamalarda saldırgan olmayan tavrımıza rağmen 400 kişilik salonda kuşatma altına alınmaya anlam veremedik. Salondakilerin de dikkatini çekti. Ben sonradan durumu fark ettim."

Bu kuşatma Şan’ı şaşırttı ama yıldırmayacak:

"Yeni yasa tasarısının engellenmesinin yanı sıra doğal yaşam alanlarının korunması ve HES’lerin verdiği geri dönüşümsüz zararlara karşı dikkat çekmek için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

Rize emniyeti yalanladı

Rize Emniyet Müdürlüğü ise iddiayı yalanladı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Milliyet Gazetesi’nin bugünkü sayısında "Katil Değil Çevreci" başlığı ile haber yer aldığı belirtilerek, "Gazetede ’Derelerin Kardeşliği Platformu sözcüsü Ömer Şan’ı toplantı boyunca 4 sivil polis takibe aldı’ şeklinde yer alan haber, gerçeği yansıtmamaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız sayın Taner Yıldız’ın da katılımı ile gerçekleşen ’Enerji Verimliliği’ konulu panelde standart güvenlik tedbirlerinin yanı sıra Koruma Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde sayın Bakanımızın katılmasından dolayı yakın koruma önlemleri alınmıştır. Adı geçen Ömer Şan isimli şahsın toplantıya katıldığından gazetede çıkan haber üzerine bilgi sahibi olunmuştur" denildi.

www.cnnturk.com