Gündem
24 Mar 2015 09:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Çetin Emeç ölümünün 25. yılında anıldı

25 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Çetin Emeç, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen gecede anıldı.

25 yıl önce 7 Mart’ta uğradığı bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Çetin Emeç, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı Gecesi’nde anıldı. Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye; Geceye Emeç’in eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç ve kızı Mehveş Emeç Birol’un yanı sıra, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Gazeteci Uğur Dündar ve Çetin Emeç’in yakın mesai arkadaşları katıldı. Konuşmacıların Emeç’in hayatını anılarını anlattığı gecede Emeç’in kızı Mehveş Emeç Birol tarafından piyano resitali gerçekleştirildi.

Gece’de bir konuşma yapan gazeteci Uğur Dündar, Emeç’in hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntüsünü belirterek, Emeç ile ilgili anılarını anlattı.

“BABAMDAN EMEKÇİYE SAYGISIZLIK YAPMAMAYI ÖĞRENDİM”
Babasıyla ilgili bir anısını anlatan Emeç’in oğlu Mehmet Emeç, babasından çok şey öğrendiğini ifade ederek, “Babamın ofisindeydim. Koltuğa kuruldum gazeteyi okuyacaktım. Bir ofis boy geldi ben çocuğa iyi akşamlar diyerek geçiştirdim. Yani saygısızlık yaptım. Babam ileriden bunu gördü. Babamın o kırmızı çerçevesini ben o anda hissettim. Geldi dedi ki bana ‘Sen kim oluyorsun. Külahları değişiriz” hatırlarsınız o lafını. Çocuğun emekçi olduğundan bahsetti. ‘Bu yaşında cumartesi akşamı burada ve sende orada oturuyorsun’ ben gönüllü olarak çocuktan özür diledim. Gazeteyi de okuyamadım. Babamla ilgili hatırladığım en kalıcı anıdır bu, vefasızlık yaptım, kibir yaptım hayatımda ama emekçiye saygısızlık hiç yapmadım” dedi.

“BASIN EMEKÇİLERİNİN ÖNEMİNİ ANLADIK”
Gecenin sonunda yaptığı konuşmada 25 yıl önce hayatını kaybeden Çetin Emeç’i anma mutluluğundan dolayı ve desteklerinden dolayı ailesine teşekkür ettiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “ Çetin Emeç hayatıyla ilgili bir mesajda ben aldım. Belediyeler önemlidir. Hele bir de Beşiktaş’ta iseniz tamamen kişilerden isimlerden belediye başkanından bağımsız olarak önemli. Basın emekçilerinin ne kadar önemli bir yaptığını öğrendim bu gece. Gerçekten 18 - 20 saat çalışan hayatı boyunca da çalışmış bir kişiyim. Bir taraftan avukat, bir yandan iş adamı, bir taraftan da sanayici kimliğin yani bir çok alanda hayatını renklendirmeye çalışmış ülkesine hizmet etmeye çalışmış bir kişiyim. Basın emekçilerinin çalışma saatleri gerçekten çok yoğun” şeklinde konuştu.