Televizyon
02 Ara 2013 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Cesur Hemşire'nin kaç bölümlük ömrü var?

ATV’nin yeni komedi dizisi Cesur Hemşire’ye TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen geçer not verdi mi?

Yönetmenliğini Bora Onur’un yaptığı, senaryosunu ise Haluk Özenç ve Gülşen Okumuş’un yazdığı, Türkiye’de bir erkek hemşirenin yaşadığı komik olaylar üzerine kurulu, ATV’nin yeni sitcom’u Cesur Hemşire’nin ilk bölümü dün gece yayınlandı.

Dizilerde görmeye alışık olduğumuz sağlam bir kadro karşımızda, bu oyuncuların hepsini en az bir iyi TV işinde izledik. Mesela Hakan Yılmaz deyince Ayrılsak da Beraberiz, Şebnem Bozoklu deyince de Canım Ailem geliyor aklıma… Ayrıca eski kuşak oyuncu/seslendirmeci Sezai Aydın’la yeni kuşak komedi oyuncularının en iyisi olarak gördüğüm Çağlar Çorumlu’nun aynı cast’ta buluşması harika…

Gel gör ki dizinin harikalığı, o da oyuncuların başka işlerinden bahsettiğimiz, en fazla bir paragraf sürüyor. İyi yazılmış bir metin olmayınca ve belki de bu yüzden oyunda iyice abartıya kaçılınca elimize geçen anlamsız bir komedi dizisi daha oluyor. Daha ilk bölümden skeçlerde tekrara düşen bir diziyle karşılaştım aslında bu kadar uzun bir sitcom çekmek maddenin tabiatına aykırı ve o yüzden çok yüklenmek istemiyorum ancak seyirci sıkılırsa kumandanın tuşuna basar, geçer gider.

Yönetmen Bora Onur, Selena, Çapkın, Yahşi Cazibe ve Ali Ayşeyi Seviyor gibi kolay izlenen keyifli diziler çekmekte rüştünü ispat etmiş bir isim. O yüzden işin o kısmına da pek kusur bulacak değilim.

Cesur Hemşire’nin en büyük problemi, hınzır gibi duran ama aslında epey bayatlamış zorlama bir mizah duygusunu iteleyen senaryosu…

Haluk Özenç ve Gülşen Okumuş ortaklığından çıkan metin gerçekten sorunlu… Dizinin kadro olarak efsane olmuş bir dizi olan Baskül Ailesi’nin potansiyelini taşıdığını düşünüyorum ama bunun için çok daha ince ve zeki yazılmış bir metne ihtiyaç var, bir de bu kadar güçlü bir kadroda Hakan Yılmaz’ı öne çıkartmak yerine tıpkı Ayrılsak da Beraberiz’de olduğu gibi ekiple aynı çizgide oynatabilmek gerekiyor. Ayrıca cast çok kalabalık, biraz daraltmakta fayda var.

Cesur Hemşire ilk bölümüyle bana bir gelecek vadetmedi ancak tiplemeler oturursa, oyuncular senaryonun dışına çıkıp kendi hınzırlıklarını gösterebilirse sezon sonuna gidebilir. Yoksa 3-5 bölümde harcanacak bir dizi gibi duruyor.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com