Gündem
16 Nis 2020 11:50 Son Güncelleme: 16 Nis 2020 13:23

Cerrahpaşa doktoru "Korktuğum başıma geliyor" diyerek duyurdu: Personel teker teker...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görev yapan Uzman Doktor Mevlüt Yaman, sosyal medya hesabından "Korktuğum başıma geliyor" diyerek hastanede görev yapan personellerin teker teker koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan son verilere göre; Türkiye'de koronavirüs nedeniyle dün 115 kişinin hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 1518‘e yükseldi. 34 bin 90 test yapılırken, 4 bin 281 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 69 bin 392 olurken, 5 bin 674 kişi iyileşti.

Koronavirüsle ön cephede savaşan sağlık personelleri ise virüsten en çok etkilenen meslek gruplarından biri. 

TEKER TEKER KORONAVİRÜSE YAKALANIYORLAR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi doktorlarından Mevlüt Yaman,  "Korktuğum başıma geliyor" diyerek hastanede görev yapan personellerin teker teker koronavirüse yakalandığını duyurdu. 

Yaman, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Korktuğum başıma geliyor. Personel teker teker pozitif çıkmaya başladı. Allah bu mücadelenin içinde olan herkese sağlık ve dayanma gücü versin.

Pozitif olan arkadaşların durumlarının iyi olduğunu belirteyim. Bu günleri geride bırakacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Müthiş özverili çalışan bir sağlık ordusuna sahibiz."

 

DURUMLARI İYİ

Daha sonra attığı tweet ile ilgili bir açıklamada daha bulunan Yaman, tedavi gören sağlık personellerinin durumunun iyi olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

"Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere pozitif çıkan sağlık çalışanları var ancak her pozitif vakayı yoğun bakımlık ya da yataklı tedavi görüyor gibi algılamak yanlış olur. Arkadaşlarımız iyiler. Gerçekten..."