Dünya
06 Kas 2023 18:33 Son Güncelleme: 06 Kas 2023 18:35

Cephe genişliyor! Bir ülkenin daha savaşa girmesi an meselesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken bir ülkeden daha dikkat çeken bir açıklama geldi.

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken bölgedeki binlerce Filistinli de hayatını kaybetti. Katil İsrail'e yönelik tepkilerin ardı arkası kesilmezken bir tehdit de Ürdün'den geldi.

Ürdün Başbakanı Hasavne "Filistinlileri tehcir etmeye yönelik her türlü girişim veya koşul kırmızı çizgidir. Ürdün bunu bir savaş ilanı olarak değerlendirecektir" diye konuştu.

ÜRDÜN'DEN İSRAİL'E SAVAŞ RESTİ

Katliamcı İsrail'in Gazzelilere yönelik korkunç hamlelerine Ürdün'den tepki geldi. Haftalardır Gazze Şeridi'ne saldırılar işle soykırıma girişen İsrail'in Gazzelileri sürgün etme çalışmalarına Ürdün'den "Savaş sebebi sayarız" çıkışı geldi.

"FİLİSTİNLİLERİ TEHCİR ETMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLER KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Hasavne "Filistinlileri tehcir etmeye yönelik her türlü girişim veya koşul kırmızı çizgidir. Ürdün bunu bir savaş ilanı olarak değerlendirecektir" dedi.

DÜN GECE PARAŞÜTLE GAZZE'YE İLAÇ ATTILAR

İsrail'in saldırıları ve ablukası nedeniyle hayatın durduğu Gazze'ye Refah Sınır Kapısı üzerinden kısıtlı miktarda yardımların girmesine izin verilirken Ürdün Kralı 2. Abdullah, dün gece tıbbi malzeme ve ilaçlarla dolu uçaktan paraşütlerle Gazze'ye yardım ulaştırıldığını açıklamıştı.