Ekonomi
02 Mar 2024 12:34 Son Güncelleme: 02 Mar 2024 12:35

Cep telefonu faturalarına büyük zam yolda! Tarih belli oldu…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) uyardı. Açıklanacak yeni tavan ücret tarifesi sonrası operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. Kritik tarih 1 Nisan, zamlı tarifeler yolda.

Son bir yılda mobil operatörlerin faturalarda yüzde 150'den fazla zam yapması, vatandaşları haklı olarak rahatsız etti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan'ı belirledi. Yeni maksimum ücret tarifesi duyurulduktan sonra operatörlerin tarife ve paket fiyatlarını artırması bekleniyor.

Mobil operatörlerin son zamanlarda fahiş fiyat artışlarına girmesi, insanları isyan ettirdi. Cep telefonu paketleri ve tarifeleri son bir yılda çok sayıda zam aldı ve bu durum BTK'ya şikayet yağdırdı.

Ancak BTK'nın operatörlere getirdiği 'maksimum ücret' düzenlemesi, sorunu çözmede yetersiz kaldı. Sabah'ın haberine göre BTK'nın 1 Nisan'da duyuracağı yeni 'maksimum ücret tarifesi' ile operatörlerin fiyatları yeniden revize etmesi bekleniyor.

1 NİSAN'DAN SONRA YENİ FİYATLAR

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlerine altı aylık dönemler halinde yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Maksimum Ücret Tarifesi" ile üst sınırlar belirliyor. İnternet ücretleri ise Elektronik Haberleşme Kanunu'na göre serbest piyasa koşullarında belirleniyor. Bu nedenle operatörler, asıl zam oranını internet paketleri için uyguluyorlar.

1 Nisan'dan sonra, dakika ve SMS üst sınırlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonra taahhüdü yenilemek isteyenler yeni fiyatlarla karşılaşabilirler.

TAAHHÜDÜ YENİLEMEK İSTEYENLER DİKKAT

Taahhüdü bitmek üzere olanlar, yeni fiyatlardan etkilenmemek için yeni tarife ve paketlerini 1 Nisan'a kadar yenilemeliler. Şikayet veya ihbarda bulunmak isteyen vatandaşlar, ALO 120'yi arayarak veya https://tuketici. btk.gov.tr/ adresindeki formu doldurarak şikayetlerini BTK'ya iletebilirler.