Polemik & Kulis
14 Tem 2012 14:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

CENGİZ SEMERCİOĞLU SAMSUNG'A DOĞRULARI GİZLETTİ Mİ?

Medyaradar'ın dikkatli bir okuru Cengiz Semercioğl'nun Samsung'a doğruları gizlettiğini iddia etti. İşte o mektup :

Medyaradar’ın ismi bizde saklı bir okuru Hürriyet’in Kelebek eki yazarı Cengiz Semercioğlu’nun, Samsung’a da doğruları gizlettiğini iddia etti..

İşte okurumuzun mektubu, noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz :

İşte fotoğraf işte belgesi

Cengiz Semercioğlu, yalan söylediğini yine kendisi belgeledi. Önce efelenip, “Hediye almadım işte faturası” diye yazdı. İki gün sonra da “Hediye telefonu Samsung’a iade ettiğini” yazdı yine kendisi yazdı Kelebek’teki köşesinde. Hani hediye almamıştın Semercioğlu? Bu yalan için özür dilemeyecek misin?

Dahası büyük bir sihirbazlık örneği vererek, Samsung’a da yalan söyletmeyi başardı! Güya Samsung, sadece Semercioğlu’na gönderdiği o açıklamada şöyle demiş:

“Samsung Electronics’in, Türkiye’yi temsilen meşale koşusuna katılacak olan meşale taşıyıcılarına, konu ile ilgili basın toplantısını takiben takdim ettiği Samsung’un Olimpiyat Telefonu Samsung Galaxy S3, meşale taşıyıcısı Sayın Cengiz Semercioğlutarafından “etik” sebeplerden dolayı İngiltere dönüşü tarafımıza geri gönderilmiştir. Şu an telefon bizdedir.”

O telefon “basın toplantısını takiben Semercioğlu’na takdim edilmiş olamaz! Çünkü Semercioğlu, 30 Mayıs’taki o basın toplantısında yoktu. O telefon, 12 “meşale taşıyıcısı”ndan basın toplantısına gelemeyenlere 17 Haziran’da çıkılan İngiltere gezisinden hemen önce, muhtemelen de uçağa binmeden hemen önce ya da uçakta verildi. Çünkü Semercioğlu, hediye telefonu uçaktan indikten sonra kullanmaya başladı ve telefon gezi sırasında
elindeydi.

O telefonun Semerioğlu’na “basın toplantısını takiben” verilmediğinin en önemli kanıtı Samsung’un 30 Mayıs’ta gazetelere gönderdiği basın bültenidir. Ama tabii o bülten Semercioğlu’na özel gönderilmiş ya da birlikte hazırlanmış bir metin değildi.





Yukardaki fotoğrafta Semercioğlu var mı? Yok! Orada olmadığına göre de o telefon kendisine “basın toplantısını takiben” hediye edilmiş olamaz.

Peki bu fotoğrafı kim çekti? Samsung Türkiye. İngiltere’ye götürülecek ve Olimpiyat meşalesi taşıyacak 12 kişinin adının açıklandığı basın toplantısıyla ilgili bültenle birlikte bu fotoğraf da basına dağıtılmıştı.

Zaten o basın bülteninde Semercioğlu ve diğer meşale taşıyıcılarına telefon hediye edildiği şöyle açıklanmıştı:

“Toplantıda Meşale Taşıyıcılarına Samsung’un Olimpiyat Telefonu Samsung Galaxy SIII de hediye edildi.”

Haydi Samsung, IMEI numarasını da açıkla

Semercioğlu’nun yazdığı Samsung açıklaması belirsiz ifadelerle dolu. Semercioğlu, hangi telefonu ne zaman iade etmiş, onu söylemiyorlar. Bir kere gezinin hemen dönüşünde iade edilmiş olamaz. Çünkü Semercioğlu, Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici’nin kendisine “yazısında hediye aldığı telefonun reklamını yaptığı” uyarısında bulunmasına kadar “etik” bir sorunu yoktu. Bildirici’ye karşı yazdığı yazıda “hediye telefon almanın ahlaki
olmadığı”ndan da bahsetmiyordu! Belli ki, günlerce kullandığı telefonu bu bir iki gün içinde iade etti. Gerçekler kafasına dank ettirildikten sonra…

Ama hangi telefonu iade etti? Samsung’un hediye ettiğini mi, yoksa İstinyepark’tan, gizli ortağı olduğu Organizasyon şirketi adına satın aldığını söyleyip elle yazılmış faturasını gösterdiği Samsung telefonu mu?

Onu bilmesek de bu noktada senaryosunu kendisinin yazdığı bir komedi şahaserinin Semercioğlu’na nanik yaptığını biliyoruz! Zira şimdi Semercioğlu’nun elinde ikinci bir Samsung telefon yok! İyi mi?

Şimdi Samsung’a düşen, öyle kişiye özel açıklamalar yapmak değil, kamuoyuna yapılacak bir açıklamayla, Semercioğlu’na hediye edilen ve iade ettiği telefonun IMEI numarasını açıklamak…

Bakalım, Samsung’a iade edilen telefon o faturadaki telefon mu?
Değilse o telefon kimin elinde? Semercioğlu, yoksa hediye telefona mı fatura aldı?

Her neyse organize işler var ortada. Belki de Kore’ye, Samsung’un merkezine sormak gerek bunları.

Ah Cengiz’im ah! Koca Samsung’u da bu hallere düşürdün ya…

İŞTE KAYNAKLAR:

http://www.dha.com.tr/olimpiyat-mesalesi-fark-yaratanlarin-elinde_319583.html

http://www.ailemveben.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1466:or-&catid=105:guncel&Itemid=494

http://www.olimpiyatkomitesi.org.tr/haberler/2012/mayis/olimpiyat-mesalesini-ingiltere-de-tasiyacak-12-turk-belli-oldu