Gündem
16 Mar 2011 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

CENGİZ ÇANDAR'DAN UĞUR DÜNDAR'A KAVGADA SÖYLENMEYECEK SÖZLER!

Cengiz Çandar, TRT'de katıldığı bir canlı yayında Uğur Dündar'a çok sert eleştirilerde bulundu..

Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Star yazarı Ergun Babahan ve Radikal yazarı Cengiz Çandar TRT’de yayınlanan Çıkış Yolu programında Uğur Dündar hedefe kondu.

Cengiz Çandar, Taksim’deki gazeteci yürüyüşünden söz açılınca içinde tuttuğu öfkesini dışa vurdu.

Çandar, "Yürüyüşte en önde yürüyenlerden biri 28 Şubat’ta andıçla bizi sırtımızdan vuranlardan biriydi. Basın özgürlüğü tabirini ağzına asla yakıştıramayacak biri olan ve hak etmeyecek olan bazı kişiler en önde yürüyordu" dedi. Bunun üzerine lafa karışan Ergun Babahan bu kişinin ismini telaffuz etti...
İşte o diyalog:

Cengiz Çandar: Oktay Ekşi’yi söylemiyorum.

Ergun Babahan: Ünlü bir televizyoncuyu kastediyor.

Ekrem Dumanlı: Oktay Abi’nin adını anıyoruz da başkasının ismi de analım.

Ergun Babahan: Uğur Dündar’ı anıyor

Cengiz Çandar: Eğri oturup doğru konuşalım. Oktay Ekşi Şimdi o yazının evveliyatı var. Andıç belgesi açıklandıktan somutlaştıktan maddi delil haline geldikten sonra okuduk gördük ki orda bir pasaj var. Haraç alma iftira atma kumpası Genelkurmay’da hazırlanıyor. Bunun uygulamaya sokulması bölümü var. Bize yakın gazetecilere verilerek yürürlüğe sokulması deniliyor. Oktay Ekşi o yazıyı "içimizdeki o hainleri tanıyalım" yazısını yazdıktan 4 gün sonra filan dönemin Hürriyet ve Sabah gazeteleri tam sayfadan yayınladı. Ve herkesi dikkati hala bugün Sabah ve Hürriyet gazeteleri üzerinedir. İşte onlar yayınladı. Meslektaşlarını arkadan vurdu diye. Sabah ve Hürriyet’ten yayınlanmadan bir gece önce Kanal D haberlerinde isim verilerek okundu. Okuyan kişi dünkü yürüyüşün en önünde yürüyen kişi basın özgürlüğünden söz ediyor.

Bazı ağzı bantlı meslektaşlar gördüm. Onlar 28 Şubat’ta gazetelerin yöneticileriydi, sorumlularıydı. 28 Şubat Türkiye’nin en büyük kepazeliğiydi, basının kullanılarak bir takım işlerin halledildiği. O zaman o bantlı ağızları ne yapıyordu onların.

BUGÜN DE KÖŞEDEN ÇAKTI

Cengiz Çandar, Radikal gazetesindeki köşesinde de Uğur Dündar’a isim vermeden çakmaya devam etti. Şunları yazdı:

“Onları tanıyorum” diyeceğim, “En önde yürüyenler, 28 Şubat’ın en vurucu güçleri idi. Askerden aldıkları talimatlarla Andıç’ı onlar duyurdu, bizi arkamızdan onlar vurdu. Basın özgürlüğü sözcüklerini ağızlarına alamayacak kim varsa, onlar onlardır. Ağızlarında bantla yürüyenleri de tanıyorum. 28 Şubat’ta gözlerini bantlamışlardı”. "