Medya
16 Ağu 2015 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Cengiz Çandar'dan 'ihanet geni' tepkisi: "Fatih Sultan Mehmet 'bizim yeğen' olur"

Liberal yazar Cengiz Çandar, kendisiyle ilgili 'hain' nitelemelerine karşı çıktığı yazısında soyağacını yazdı..

Terörün tırmanmasının ardından üst üste şehitler verdiğimiz şu günlerde "PKK saldırmakta haklı" diye bir çıkış yapan Cengiz Çandar'a tepki yağdı.

Gelen tepkilerin bazıları da Cengiz Çandar'ın, soyağacının dayandığı Çandarlı ailesine kadar uzanıyordu. Cengiz Çandar, Fatih Sultan Mehmed'in idam ettirdiği Çandarlı Halil Paşa'nın yanı sıra aynı zamanda Osmanlı torunu olduğunu da belirtti ancak yazısında kullandığı üslup, Fatih için "bizim yeğen" ifadesini kullanması yine tepki çekeceğe benziyor.

ÇANDARLI BENİM BÜYÜK AMCAM

İşte o yazıdan bazı bölümler:


"... Benim Çandarlı Halil Paşa’nın torunu olduğuma dair yerleşik bir kanı var. Bu doğru değil. Benim soyağacım Halil Paşa’dan değil, onun kardeşi Mahmut Çelebi’den iniyor. Yani Çandarlı Halil Paşa, benim dedem değil; olsa olsa büyük-büyük amcam oluyor.

FATİH BİZİM YEĞEN OLUR

“Ancak, büyük-büyükbabam, doğrudan dedem Mahmut Çelebi’nin bir özelliği var: Padişah II. Murat’ın kızkardeşi Hafsa Hatun ile evli. Yani, büyük-büyük babaannem Hafsa Hatun, Fatih’in halası. Bu durumda, Fatih Sultan Mehmet ne oluyor? Bizim ‘yeğen’ oluyor. Dolayısıyla, bu konu bizim yeğen ile büyük-büyük amcamız arasında bir ‘aile içi’ meseledir. Bu nedenle, bu konuyu uluorta heryerde konuşmayız!”

BİR YANIM OSMANLI

Çandarlılar, baba tarafımın bir tarafı. Tek hücreliler gibi bölünerek sürmediler ya. Baba tarafımın kadın tarafı Osmanlı’dır.

HAİNLİĞİMİ ÇANDARLI'YA BAĞLADILAR

AKP’nin tetikçileri, bir dönemden beri özellikle sosyal medya üzerinden, benim “hainliğim”i Çandarlı Halil Paşa’ya bağlayan birer “genetik otoritesi” kesilmiş haldeler. Bunlardan biri, Çandarlı Halil Paşa’ya gönderme yaparak bende“ihanet geni” olduğunu bile yazabildi.

Varsayalım ki “dedem” sandıkları “büyük-büyük amcam” Halil Paşa, “hain”di; peki o “gen” nasıl oluyor da, hiçbir“mutasyon”a uğramadan 500 yıl sonra, bana kadar “gen aktaran” 70’e yakın kişinin DNA’sını adeta iptal ederek, bana“intikal” ediyor?

AK PARTİLİLER BU BİLGİYİ ÖĞRENİNCE NE YAPACAK

AKP “genetik uzmanları”, bu “ihanet iddiası”nı yayarken, Fatih Sultan Mehmet ile ilişkimi bilmiyorlar. Fatih’le “ortak dedemiz” bulunduğunu ve Fatih’in “bizim yeğen” olduğunu bilirlerse, bu defa “kişilik katli” için nasıl bir kulp bulmaya kalkarlar diye merak ettim.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...