Gündem
26 Mar 2023 15:22 Son Güncelleme: 26 Mar 2023 15:24

Cemil Kılıç’a saldıranlardan biri gözaltına alındı

Dün öğle saatlerinde saldırıya uğrayan İlahiyatçı Cemil Kılıç'a saldıran dört şahıstan biri gözaltına alındı.

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, dün öğlen saatlerinde evinin önünde saldırıya uğradı. 

Uğradığı saldırı ardından hastaneye götürülen Kılıç, muayenesi ardından Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, suç duyurusunda bulundu ve haklarında suç kaydı bulunan 4 saldırganı katalog üzerinden teşhis etti. 

Kılıç, emniyetten ayrılırken de basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı:

Saldırganların yanına gelerek, “Siz Cemil Kılıç mısınız” diye sorduktan sonra yumruk atmaya başladıklarını anlatan Cemil Kılıç şunları söyledi:

"SLOGANLAR ATMAYA BAŞLADILAR"

Evimin önünde menfur bir saldırıya uğradım. Saldırgan şahıs 'Siz Cemil Kılıç mısınız' diye sordu. Selam verdi tabii önce. Ben de sokakta orada burada selam veren hâl hatır soran iyi niyetli şahıslardan sanıp 'Aleykümselam' dedim. Ardından tekrar 'Cemil Kılıç mısınız' diye sordu. Ben de 'Evet' dedim. O sırada saldırmaya başladı. Elimde kova vardı, biraz sarsıldım, yere düştüm, ayağa kalktım, karşılık verdim. O sırada bağrış, çağırışlar olmaya başladı. Sloganlar atıldı, başkaları da gelmeye başladı. Kalabalık olunca oradan hızla uzaklaşmaya çalıştım, evime attım kendimi. Daha sonra sloganlarla, saldırganca ifadelerle haykırmaya devam ettiler.

"GÖZDAĞI VERİLMEK İÇİN YAPILMIŞ BİR SALDIRI"

Gözdağı vermek için yapılmış bir saldırı. İnancım gereği Cenab-ı Allah’a, Ulu Tanrı'ya bir can borcumuz var. O borcu zamanı geldiği zaman inşallah Cenabı Hakk'a emanet edeceğiz, teslim edeceğiz. Kimseden korkmuyorum, düşüncelerimi haykırmaya devam edeceğim. Laik Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerini, demokrasiyi, insan haklarını savunmayı sürdüreceğim.

"ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIM. KORKMUYORUM, ÇEKİNMİYORUM"

Asla geri adım atmayacağım. Bundan sonra daha gür sesle mücadele edeceğim. Benim korkacağımı, vazgeçeceğimi ve artık konuşmayacağımı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Daha gür sesle gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Ben kendimi aziz milletime ve Cenabı Hakka emanet etmiş bir kimseyim hiçbir saldırıdan korkmuyorum, çekinmiyorum. Dönen dönsün ben dönmem yolumdan.” 

"SALDIRGANLARDAN BİRİ GÖZALTINA ALINDI"

Evinin önünde sopalı saldırıya uğrayan İlahiyatçı Cemil Kılıç, teşhis ettiği saldırganlardan birinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: "Saldırgan şahısları karakolda fotoğraflarından teşhis ettim. Biri göz altına alındı. Hastane raporu da Avrupa Şafak Hastanesi'nde düzenlendi, dosyaya eklendi. Kamera kayıtları polisin elinde. Emniyet güçleri olayı aydınlatmak için çalışıyor."