Gündem
19 Şub 2015 13:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Cemil Çiçek'ten Nuh Köklü mesajı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şiddetin kime karşı uygulanırsa uygulansın insanlık dışı olduğunu, toplumun şiddetin kültürleşmesine izin vermemesi gerektiğini belirtti.

Çiçek, gazeteci Nuh Köklü'ün öldürülmesi nedeniyle yayımladığı mesajda, son günlerde arka arkaya işlenen cinayetlerin herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek, "Genç kızımız Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinden ardından, gazeteci kardeşimiz Nuh Köklü'nün öldürülmesi yüreğimizi bir kere daha yaralamıştır" dedi.

Cinayetler karşısında toplumun gösterdiği tepkilerin, vicdanların uyumadığını bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:

"Şiddetin cinsiyeti yoktur. Kadın, erkek ya da çocuk… Şiddet kime karşı uygulanırsa uygulansın, insanlık dışıdır. Toplum olarak şiddetin kültürleşmesine izin vermemeliyiz. Medeniyetimizin içinde nezaket ve nezahet duyguları olmalıdır. Yaşadığımız çevreyi ancak bu şekilde güzelleştirebilir, insanlarımızı ancak bu şekilde tebessüm ettirebiliriz.               

Kalplerimiz birlikte attığında hayat hepimize daha güzel olacaktır. Sabır ve tahammülle birbirimize omuz verdiğimizde geleceğimiz daha aydınlık olacaktır.

Bu vesileyle gazeteci kardeşimiz Nuh Köklü'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve basın camiamızın değerli mensuplarına sabır ve baş sağlığı diliyorum."