Gündem
19 Mar 2023 20:07 Son Güncelleme: 19 Mar 2023 20:10

Cemil Çiçek ve Bülent Arınç aday mı olacak? Ankara kulislerine bomba gibi düştü

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta sandığa gidiyor. Partilerde aday belirleme süreci devam ediyor. tv100 programcısı gazeteci Talat Atilla, son olarak AK Parti'den aday olacağı' iddiasıyla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'le görüşmesini anlattı. Atilla, Bülent Arınç'ın siyasete döneceğini ve aday olacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Mart'ta seçim kararını resmen ilan etmesiyle, 14 Mayıs maratonu resmen başlamış oldu. Partiler arası ittifak ziyaretleri sürerken; Ankara kulisleri de ısınmaya başladı.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Cemil Çiçek' 'AK Parti'den aday olacak' iddialarıyla gündeme geldi. tv100 programcısı Talat Atilla bu iddiayı Çiçek'e sordu.

Atilla Turktime'daki yazısında "Kulislerde, 'Cemil Çiçek iktidar partisinden aday olacak' söylentileri çoğalınca, Çiçek'i cep telefonundan aradım. Eski TBMM Başkanı ve Adalet Bakanı, aktif olarak şimdilerde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Cemil Çiçek'e 'Sayın Bakan partinizden aday olacak mısınız?' sorusunu yönelttim" dedi.

Atilla yazısına şöyle devam etti: "Doğrusu, evet ve hayırdan daha etkili, içinde birden fazla anlam barındıran bir yanıt verdi bana. 'Hayır, o iş çoktan bitti!' Çiçek, yüksek özgül ağırlığı olan bir isim. Devlet adamlığı kumaşı da vardır. Belki bir parça niyet okumak olacak ama Çiçek, iktidar partisinden aday olmayacağı ya da olamayacağının altını çizerken 'O iş bitti!' diyor. Biten Milletvekiliği mi, yoksa iktidar partisi serüveni mi? Bunu anlamaya az kaldı!' düşüncesini dile getirdi."

DİKKAT ÇEKEN 'ARINÇ' İDDİASI

Talat Atilla şunları kaydetti:

"Koalisyonlar eskiden seçimden sonra olurdu, şimdi seçimden önce oluyor. Millet İttifakı 8 önemli aktörle örtülü İttifak yaparken, Cumhur İttifakı da şimdilik 4 Parti ile ittifak yapıyor. Bülent Arınç, eski etkinliğinde olmasa da iktidar tabanında ne dediğine kulak kabartılam isimleriden birisidir. Hatta bir miktar özerk, biraz da koalisyonun küçük parçası olarak da görmek mümkün olabilir Arınç'ı. Eski TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç'ın Erdoğan'la arasındaki buzları erittiği ve bu seçimlerde Milletvekili olacağı konuşuluyor Ankara'da.

Bülent Arınç'ın adaylığı gerçekleşirse, iktidarın vekili olan oğlu Mücahit Arınç aday olamayacak. Bülent Arınç, Cemil Çiçek eski isimleri iktidar aday yapacak. Koalisyonlar eskiden seçimden sonra olurdu, şimdi seçimden önce olacak. Cemil Çicek'i aradım. 'Aday mısınız dedim.Hayır, o iş çoktan bitti' dedi. Müsavat Dervişoglu gidebilir."