Gündem
22 Ara 2011 14:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

CEMİL ÇİÇEK MEDYAYA HEM SİTEM ETTİ HEM DE DESTEK İSTEDİ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa konusunda medyada fazla yer bulamamaktan şikayetçi.

türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa konusunda medyada fazla yer bulamamaktan şikayetçi. "Magazin kadar yer bulamıyoruz" diyen Çiçek, basından anayasa hazırlanması sürecinin gündemde tutulması için destek istedi.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri ve Ankara’daki basın kuruluşlarının temsilcileriyle Sabit Osman Avcı Tesisleri’nde bir araya gelen TBMM Başkanı Çiçek, kahvaltılı toplantıda yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda yeni anayasaya dikkat çeken Çiçek, "Anayasa yazmıyor anayasa yapıyoruz." dedi.

Basın kuruluşlarından beklentilerin değişen gündem içinde anayasa çalışmalarının unutturulmaması olduğuna vurgu yapan Çiçek, yeni anayasa hazırlanması sürecine halkın katılımının sağlanması ve uzlaştırıcı mesajların önplana çıkarılmasını istedi. ’Anayasa çıkmaz önyargısı’ ile ilgili de açıklama yapan Çiçek, "Bilemem ilk defa bir anayasa yapıyoruz. Halktan ilgi azda medyada ilgi çok mu? Magazin kadar yer bulamıyoruz. Halkın ilgisini artıracak sizlersiniz." diye konuştu.

Öncelikle vatandaşın anayasada neler görmek istediğini öğrenmeye çalıştıklarını aktaran Çiçek, "Bizim görüş bildirmemiz yanlış yönlendirmelere sebep olabilir. Bundan dolayı bugün bunları konuşmuyoruz. 30 Nisan’a kadar böyle devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

İçinde ’ama’sı, ’fakat’ı, ’ancak’ı olmayacak bir anayasa yapmaya çalıştıklarını dile getiren Çiçek, açıklama yapan bazı vekiller arasında çok sert tartışmalar olsa da uyum içinde çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. Hep batıdan demokrasi örnekleri verildiğini, ’biz de yapabiliyoruz’ denebilecek bir çalışma yapmak istediklerini vurgulayan TBMM Başkanı Çiçek, sivil toplumun anayasa amaçlı bölgesel toplantılarına komisyon üyelerinin katılımını da önemsediklerini kaydetti.