Gündem
09 Şub 2023 07:21 Son Güncelleme: 09 Şub 2023 07:27

Cemil Barlas’tan AFAD’a sert tepki geldi! ‘Üzerinde bira marka logosu var diye…’

Cemil Barlas, deprem bölgesine yapılan kıyafet yardımları ile ilgili bir iddiada bulundu. Barlas, "AFAD, üzerinde bira marka logosu var diye polar, mont bağışlarını kabul etmemiş" dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremler çevredeki 10 ilde de büyük hasar bıraktı. Yıkıcı depremde binlerce kişi hayatını kaybetti, yaralandı ve evleri yıkıldı.

Özellikle dondurucu soğuğun etkisini gösterdiği bugünlerde depremzede vatandaşlar zor günler geçiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından ise deprem bölgelerine erzak yardımları yağıyor.

Gazeteci Cemil Barlas ise söz konusu yardımlarla ilgili gündeme oturan bir iddiada bulundu. Barlas, AFAD’ın, ‘üzerinde bira markası logosu’ olduğu için polar bağışlarının kabul edilmediğini öne sürdü.

Daha önce de sendika.org'da yer alan habere göre, AFAD, Tuborg ve Efes'in gönderdiği 2000 polar, atkı, bere ve eldiveni üzerinde bira markası olduğu gerekçesiyle kabul etmediği ifade edilmişti.

Barlas'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Üzerinde bira marka logosu var diye AFAD bu firmaların depolarda duran polar mont bağışını kabul etmemiş. İlk duyduğumda yalandır dedim ama doğru çıktı. Bu bir kepazeliktir.."

 

ETİKETLER
#cemil barlas #afad