Gündem
08 Şub 2022 12:18 Son Güncelleme: 08 Şub 2022 12:21

Cemevlerine gelen elektrik faturalarıyla ilgili yeni gelişme

Geçtiğimiz günlerde Cemevlerine ticarethane tarifesinden ücretlendirilerek kesilen elektrik faturaları tartışmalara neden olmuştu. Konuyla ilgili yeni çalışmayı gazeteci, yazar Zafer Şahin duyurdu. Şahin Milliyet'teki köşesinde iki bakanlığın çalışmaya başladığını yazdı.

Elektrik zamları yurdun birçok yerinde protesto edildi. Cemevlerine gelen elektrik faturaları, 'ibadethane değil, ticarethane' denilerek daha da katlandı.

Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat, yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili aldıkları kararı Twitter hesabından duyurdu. Fırat, 9 Şubat Çarşamba günü cemevlerine gelen faturaları yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Fırat Twitter hesabından konuya ilişkin; "Alevi Dernekleri Federasyonu’nun bileşenleri olarak, elektrik faturalarını ödememe kararı aldık, çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracağız" açıklamasını yaptı.

Fırat, bir süre önce cemevlerinin “ticarethane” sayılarak gönderilen 30 bin liralık elektrik faturasına tepki göstermişti.

Ticarethane tarifesi üzerinden hesaplanmasına son verilecek

İşte cemevelerine gelen elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve hükümetin bu konuda harekete geçtiği belirtildi. 

Milliyet gazetesi köşe yazarı Zafer Şahin ise, bugünkü yazısında konuyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

Cemevine ticarethane faturası olur mu?

İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği’ne gelen 30 bin liralık elektrik faturası sosyal medyada çok tartışıldı. Faturanın miktarından çok Cemevi’nin elektriğinin ticarethane tarifesinden hesaplanması tartışılıyor.

Nasıl tartışılmasın ki? Cemevlerine  ticarethane tarifesinden fatura yollamak nereden bakarsanız bakın skandal.

Elektrik dağıtım şirketlerinin bu kabul edilemez uygulaması İçişleri ve Enerji bakanlıklarının da gündeminde. İki bakanlığın ortak çalışmasıyla cemevlerinin elektrik faturalarının ticarethane tarifesinden hesaplanması uygulanmasına son verilecek.

Ne zaman mı? Genelge hazırlanıyor.

Eli kulağında.