Gündem
04 Mar 2019 15:50 Son Güncelleme: 04 Mar 2019 17:26

Cemal Kaşıkçı cinayetinde şok iddia! Fırını yapan işçi ilk kez konuştu

Katar merkezli Al Jazeera Arabic, Cemal Kaşıkçı cinayetine dair bir dosya haber hazırladı. Haberde Kaşıkçı'nın yok edildiği fırından görüntülere yer verilirken fırını yapan işçi ile ilk kez konuştu

İstanbul'daki Suudi Başkonsoluslu'ğunda 2 Ekim'de vahşice öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yeni iddialar gündeme geliyor.

Al Jazeera Arabic'in Türk yetkililere dayanılarak hazırladığı dosyada, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin Suudi Konsolosun evindeki fırında yakıldığı öne sürüldü.

Duvarda kan izleri bulundu Konsolosun evinde yapılan incelemelerde, Kaşıkçı'ya ait kanın izlerini gösteren delillerin duvarlarda bulunduğuna da dikkat çekildi. Fırının yapımında çalışan işçinin fırının siparişinde istenen özellikler karşısında şaşırdığına da değinildi

Vücudu tamemen yok oldu Katar merkezli Al Jazeera, daha Başsavcılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bulguların Cemal Kaşıkçı'nın vücudunun tamamen yok edildiğini gösterdiğini aktarmıştı.

Fırını yapan içşi konuştu

Al Jazeere, Suudi Konsolosun evindeki fırını yapan bir işçiye ulaştı. Fırını yapan işçinin Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin istediği özelliğe şaşırdığı ifade edildi. Uteybi'nin isteklerinin kağıda yazılı olarak kendise ulaştırıldığını belirten işçi bu özelliklerin çok şaşırtıcı olduğunu belirttiği dile getirirken, fırının özelliğinin metalin erimesi için yeterince sıcak ve derin olması, fırının 1000 derecenin üzerindeki sıcaklıklara dayanmasının istendiğini söyledi.

Ceset parçalanırken birileri aradı

Ses kaydı dökümlerinde Kaşıkçı'nın cesedinin bir testere ile parçalara
ayrıldığı, faillere Kaşıkçı'nın bedeni parçalara ayrılırken müzik dinlemeleri
tavsiye edildiği ifade edildi. Haberde ayrıca ses kaydı dökümlerinde cinayet
işlendikten sonra birtakım telefon görüşmeleri yapılarak karşı tarafa bilgi
verildiği bilgisinin de yer aldığı kaydedildi.