Gündem
30 Kas 2022 21:06 Son Güncelleme: 30 Kas 2022 21:11

Cemal Enginyurt'un darp olayında yeni gelişme! Latif Şimşek'in üzerine yürümüştü...

tv100’de yayınlanan Gündeme Dair programında tv100.com yazarı Latif Şimşek’in üzerine yürüyen ve darp eden Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında hazırlanan fezleke Meclis Başkanlığına gönderildi. Enginyurt hakkında hazırlanan fezleke "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarını kapsıyor.

Adalet Bakanlığı, tv100 ekranlarında Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programının canlı yayınında gazeteci Latif Şimşek'e yönelik eylemlerinden dolayı Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarından hazırlanan fezlekeyi TBMM Başkanlığı’na gönderdi. Fezlekede Enginyurt’un yasama dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanarak Meclis’e gönderilen fezlekede, 6 Ağustos 2022'de tv100'de canlı yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında müşteki Şimşek ile Enginyurt arasında tartışma yaşandığı anlatıldı.

FEZLEKEDE NE VAR?

Tartışma sırasında Enginyurt'un, Şimşek'e sinkaf ettiği, bu ifadelerin eleştiri sınırlarını aşıp kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olduğu, bu nedenle "alenen hakaret" suçunu işlediği belirtilen fezlekede, Enginyurt'un müştekiye karşı yürüyerek, elinden tutup bırakmayarak ve "seni yaşatmam" şeklindeki söylemi, "tehdit" suçunu, Şimşek'in kollarından ve ellerinden tutup sıkarak müessir fiil uygulamak suretiyle de "kasten yaralama" suçunu işlediği vurgulandı.

Milletvekilleri hakkında soruşturma ve kovuşturmaların Meclis'in dokunulmazlığını kaldırmasına bağlı olduğu hatırlatılan fezlekede, "27. Dönem Milletvekili Enginyurt hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 6 Ağustos 2022’de tv100 canlı yayınını sabote ederek, tartışma sınırlarını aşarak Gazeteci Latif Şimşek'in üzerine yürüdü. Latif Şimşek "Herkes saygı duyacak kardeşim. Bu ülkenin hakimini de savcısını da polisini de bu kadar küçümseyemezsiniz" demişti. O anların ardından Enginyurt ve koruması Latif Şimşek'i darbetmişti. Olayın ardından koruma da tutuklandı.