Politika
19 Nis 2022 18:25 Son Güncelleme: 19 Nis 2022 23:55

Cemal Enginyurt'tan sürpriz Bahçeli çıkışı! "Sonuna kadar destekliyorum"

MHP'den ihraç edilen ve Demokrat Parti'ye geçen milletvekili Cemal Enginyurt'tan, Bahçeli'nin Suriyeli sığınmacılarla ilgili sözlerine tam destek geldi.

MHP'den ihraç edildikten sonraki süreçte, Cumhur İttifakı'yla ilgili yapmış olduğu sert eleştirilerle dikkat çeken Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter'dan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Enginyurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bayramda Suriye’ye dönebilen Suriyeliler için yaptığı açıklamaya destek verdiğini belirtti.

 Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Yakalananlar derhal gönderilmelidir. Suriyeli sığınmacıların, ülkelerinden ayrılış nedenleri ortadan kalktıktan sonra geri gönderilmelidir. Misafirliğin süresi sınırlıdır. Bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur" İfadelerini kullanmıştı.

  ''SAYIN BAHÇELİ'Yİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM''

 Bahçeli’nin eski yol arkadaşı Cemal Enginyurt da Bahçeli’nin bu sözlerine sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla destek verdi.

 "Bahçeli’yi bu konuda sonuna kadar destekliyorum” diyen Enginyurt'un paylaşımı şöyle:

 “Sayın Devlet Bahçeli sığınmacılar için: Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmesine gerek yoktur demiş. Sayın Bahçeli'yi bu konuda sonuna kadar destekliyorum. Bayramda gidenin can ve mal tehlikesi yok demektir. Bayramları kutlu olsun. Güle güle gitsinler”