Gündem
26 Kas 2013 16:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Cemaat medyasına akreditasyon darbesi!

MEB'in basın toplantısına çağrılmayan Zaman-STV-Bugün gibi medya kuruluşları şok yaşadı.

MEB cemaat medyasına akredite mi uyguladı? MEB'in basın toplantısına çağrılmayan Zaman-STV-Bugün gibi medya kuruluşları şok yaşadı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerin kapatılması konusunu görüşmek için TÖDER ve ÖZDER temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı sonunda bir basın açıklaması yapıldı fakat MEB basın açıklamasına cemaate yakın olan medya gruplarını çağırmadı. 
 
Son dakikadaki basın açıklamasına "TRT, Kanal 7, Beyaz tv, A Haber, NTV, Habertürk, Haber 24, Sky Türk ve Anadolu Ajansı" dışındaki medya kuruluşları davet edilmedi. Basın toplantısı duyumunu alan diğer basın kuruluşları toplantı esnasında salona yetişerek, bakanın açıklamalarını takip edebildi.
 
TWİTTER'DAN AKREDİTASYON TEPKİSİ
 
"MEB cemaat medyasına akreditasyon mu uyguluyor?" sorusu gündeme gelirken toplantıya çağrılmayan basın mensupları, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. 
 
@aakadiroglu
MEB'deki akredite uygulamasından Bakan'ın bilgisi olduğunu sanmıyorum. Bu talimatı hangi gayretkeş bürokrat verdiyse bunun hesabı sorulmalı.
 
@yoncakayasahin
MEB N.Avcı kimden/neyi saklıyor ki dershanecilerle yaptığı basın toplantısına Zaman/Samanyolu/Kanaltürk/Bugün yayın grubu akredite edilmedi?
 
@BhdrRg
MEB'in basın toplantısına KANALTÜRK, STV, CİHAN, BUGÜN GZT,ZAMAN çağrılmamış;yani başbakan cemaat medyasını andıçlamış akredite ettirmemiş))
 
@mhmtaysn
MEB toplantıya Zaman ve Bugün muhabirlerini davet etmemiş. Yaşasın akredite günlerine geri döndük!!! #DayatmaKabulEdilemez
 
@CaferTayyarKala
MEB'den akredite.. Basın toplantısına KANALTÜRK, STV, CİHAN, BUGÜN GZT, ZAMAN neden davet edilmedi. Yeni bir AKREDİTE listesi mi uygulanıyor