Medya
24 Ağu 2011 06:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

''CEMAAT MEDYASI BANA KOMPLO HAZIRLIYOR!''

Gazeteci Merdan Yanardağ yayımladığı bir bildiriyle kendisine kimler tarafından nasıl bir komplo hazırlandığını duyurdu...

Gazeteci Merdan Yanardağ, bir cemaat medyası tarafından kendisine komplo hazırlandığını önceki akşam kamuoyuna 47 satırlık bir bildiri ile duyurdu.

Bir gazetecinin kendisini bir duyuru ile savunması Türkiye’de ilk kez oluyor.
Son olarak Tuncay Özkan’ın Kanaltürk TV’de ‘Yolsuzluk ve Yoksulluk’ programı ile dikkat çeken Yanardağ’ın ‘Türkiye Nasıl Kuşatıldı?’ adlı 23 baskı yapan kitabı bulunuyor. Kitabında, bir cemaatin örgütsel yapısını, derinliğini ve yaygınlığını deşifre ettiğini bildiren Yanardağ, “Yazılarım ve TV programların nedeniyle beni susturmak istiyorlar. Dahası bir ortaçağ zihniyetiyle intikam almaya çalışıyorlar. Benim daha önce ‘Marksist, Ergenekoncu ve PKK’lı’ olduğumu iddia ettiler, şimdi de yeni açılan ‘andıç’ soruşturması ve davasıyla beni ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Tamamen yalan! Bu durumu AKP-cemaat iktidarına destek veren sol kesimlere duyurmayı gerekli görüyorum.”

Yalçın Bayer/Hürriyet

Merdan Yanardağ kimdir?

1959’da Divriği’de doğan İİTİA Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Yanardağ, sırasıyla Günaydın, Sabah, Güneş, Gündem, Aydınlık (günlük) gazetelerinde; HBB, Kanal E (CNBC-E), ATV, Kanal6 ve Expochannel TV’lerinde muhabirlik, programcı ve üst yönetici olarak görev yaptı. TGS İstanbul Şube Sekreterliği’nde bulundu. Yanardağ’ın bilinen etkili iki kitabı da ‘Türk Siyasal Yaşamında Kadro Hareketi’ ve ‘Bir ABD Projesi Olarak AKP’ adlarını taşıyor.