Medya
17 Eyl 2012 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

"CEMAAT GAZETELERİ MHP'Yİ ELE GEÇİRMEK Mİ İSTİYOR?"

Güneş yazarı Rıza Zelyut, Gülen cemaatine yakın gazetelerin MHP'yi yeniden tanzim etmeye çalıştıklarını iddia etti

MHP'ye Cemaat kanca mı attı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 1969 yılında Alparslan Türkeş'in liderliğinde Türk milliyetçiliğini siyasette temsil etmek için kuruldu. 'Antikomünist' ve 'antikapitalist' bir çizgide oluşan MHP; 1970'lerdeTürkiye'deki sol hareketlere karşı konuşlanan bir parti gibiydi. Bu yüzden Amerikancı darbeciler hem bazı Ülkücüleri hem bazı devrimcileri  vuruşturarak darbe ortamına giden yolu açtılar. 12 Eylül darbesinden sonra da Ülkücü gençlik ile devrimci gençliki ezip meydanı Ak Genç'e bıraktılar.

İşte bu çatışma ortamının sorumluluğu daha çok MHP'ye yıkıldı; böyle olunca da MHP geçmişte beklediği oyları alamadı. Alparslan Türkeş liderliğindeki MHP; 1980 öncesinde en fazla yüzde 6, 4 oy almıştı.  1980 sonrasında  en yüksek oyu 1995'te yüzde 7,9 olarak toplayabilmişti.

Onun vefatından sonra genel başkan olan Devlet Bahçeli; 1999 seçimlerinde yüzde 18 oy alarak oyları yüzde 100'den daha fazla artırdı.  Artık MHP Türkiye'nin temel kitle partilerinden birisi haline gelmiş bulunuyor. Fakat eskiden Ülkücü veya MHP'li olan birileri; sanki geçmişteki MHP daha başarılı imiş gibi bir hava yaratıyorlar. Bunların 'eski günlerin özlemi içinde olan' bazı isimler olduğu anlaşılıyor.  Halbuki doğru olan şey kanaatler değil  rakamlardır.

Rakamlar, Devlet Bahçeli yönetiminin çok daha başarılı olduğunu açıkça gösteriyor.

KORAY AYDIN VE YENİ MHP
Kasım ayı başında MHP'nin büyük kurultayı var.  Bu kurultayda MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin karşısına rakip olarak Koray Aydın çıkacak. Koray Aydın, bilindiği gibi DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümetinde 1999 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak göreve başlamıştı. Kendisi daha sonra bu bakanlıktaki işlemleri yüzünden Yüce Divan'a sevk edilmişse de yapılan yargılamada beraat etmişti.

Bir siyasetçi beraat etse bile Türkiye'de böyle işlerden olumsuz puan alıyor. Ki bu durum Kurultay'daki delegeleri de olumsuz etkileyecektir.
Asıl ilginci ise Koray Aydın'ın bir 'Cemaat projesi' olduğu yönündeki iddiadır.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptığı açıklamada adını vermeden Koray Aydın'ın AKP ve Gülen Cemaati yandaşlığıyla bilinen medya çevreleri ile yakın ilişki kurduğunu ileri sürmüştür. Sayın Büyükataman; 'dinler arası diyaloğu benimseyen, ilk özel Kürtçe kanalı açan, Irak'ın kuzeyinde Kürtçe eğitim vermek üzere özel okullar kuran, gerek STK'ları vasıtasıyla ve gerekse doğrudan verdiği beyanlarla Türk siyasi hayatını tanzim noktasında herşeye müdahil olmaktan çekinmeyen bir yapı' dediği Gülen cemaatine  Koray Aydın'ın olumlu baktığını  vurguladıktan sonra diyor ki: 'MHP Genel Başkanlığı gibi kutlu bir göreve talip olan bu zat, Ülkücülere her türlü iftiranın atıldığı ve Ülkücü camiaya yönelik linç kampanyalarının idare merkezi olan bir cemaat gazetesinin kutlamasına neden gitmiştir? Bu Gazete'nin başarılarının devamını dilerken iftiraya uğrayan, linç edilen ülkücüleri hiç düşünmemiş midir? Genel Başkanları hakkında ahlaksızca yazılar yazan bu gazeteyi kınaması gerekirken, bu gazetenin temsil ettiği zihniyetle sarmaş dolaş olması, içerisinde bulunduğu açmazın ve partinin tüzel saygınlığına karşı gösterdiği duyarsızlığın ifadesi değil de nedir?'

İddia ilginç ve düşündürücü: Cemaat eliyle 'Yeni MHP' düzenlemesi yapılacak ve bu iş için de Koray Aydın ile artık MHP'den kopmuş bazı eski Ülkücüler kullanılacak.

Ülkemizin etnik terör belası ile parçalanma aşamasına getirildiği bir süreçte; buna açıkça direnen MHP; cemaat çizgisine çekilir ise vay geldi Türkiye'nin  başına...

Hem öyle bir MHP kimden oy alabilir Allah aşkına?

Rıza ZELYUT / GÜNEŞ