Televizyon
10 Tem 2012 18:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

CEMAAT GAZETECİSİNDEN AKP'YE SERT ÇIKIŞ: HÜKÜMET KENDİNİ DEVLET SANIYOR!(MEDYARADAR/ÖZEL)

TVNET televizyonunda Veyis Ateş'e konuk olan Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş iktidarı topa tuttu.VİDEO

TVNET televizyonunda Veyis Ateş’e konuk olan Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş “Bir zamanlar halk adına devletten hesap soran AKP hükumeti şimdilerde kendini devlet sanıyor” dedi.

TVNET televizyonda Veyis Ateş’in hazırlayıp sunduğu Habere Bakış programına katılan Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Suriye politikası üzerinden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yu, Özel Yetkili Mahkemeler üzerinden de iktidarı topa tuttu.

Başından beridir cemaatin ilkesel bir duruş sergilediğini belirten Keneş, aynı tavrı AK Parti iktidarının gösteremediğini söyledi. “Demokrasi, azınlık haklarının genişletilmesi gibi konularda cemaat hala aynı yerdedir ama birileri karayı ak, akı kara göstererek iktidarı kafalamış gibi görünüyor” diyen Bülent Keneş “Cemaat ise başından beridir hep aynı yerde duruyor..” dedi.
Tutuklu askerlerin ses kayıtlarına yansıyan “ÖYM’ler kaldırılacak” açıklamaları ile ÖYM’lerin kaldırılmasının aynı zamanlamaya denk gelmesine dikkat çeken Keneş  “Burada bir acayiplik var” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR-VİDEO :

Bazı devlet kurumlarında olağan şüphelilerin bulunduğunu söyleyen Keneş “Yargı, MİT’te bazı şüpheli bulgulara rastlamışsa “orada dur” demek ilkesel anlamda sorunlu bir tutumdur” dedi.

Veyis Ateş’in “Başbakan bu işin sonunda ben varım “ açıklamasını hatırlatması üzerine ise Keneş “Erdoğan işi ajite ediyor” dedi.

AK Parti’nin 12 Haziran 2011 seçimlerinden bu yana askeri vesayetin geriletilmesi konusunda  sadece Milli Güvenlik derslerini kaldırdığını hatırlatan Bülent Keneş,  başlarda halk adına devlet mekanizmalarından hesap soran AK Parti’nin sonradan devletin tamamen kendi kontrolüne girdiği zehabına kapıldığını söyledi.

“Eskiden hükumet ve devlet diye bir ayırım vardı, şimdi hükumet kendini devlet sanıyor.” diyen Todays Zaman Genel Yayın Yönetmeni  “Eski AKP olsa Uludere’nin üstüne kol kanat germezdi.  Şimdiki AKP, Uludere’yi eleştirenleri hedef haline getirdi.” diye konuştu.

MEDYARADAR/ÖZEL