Televizyon
01 Ağu 2016 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:26

Cemaat darbe gecesi Erdoğan'ın çağrısını canlı yayında böyle öğrendi!

İnternet üzerinden canlı yayın yapan STV eski muhabiri Şemsettin Efe ve Zaman Gazetesi eski yazarı Kerim Balcı, Erdoğan'ın konuşmasını duyunca şoke oldu.

Hürriyet'in haberine göre; 15 Temmuz darbe girişimi gecesi internet üzerinden canlı yayın yapan STV eski muhabiri Şemsettin Efe ve Zaman Gazetesi eski yazarı Kerim Balcı, Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın halkı darbeye karşı koymaya çağıran konuşmasını duyunca şoke oldu.

Kerim Balcı, Erdoğan'ın halkı sokağa davet ettiğini öğrendikten sonra, "bu bizzatCumhurbaşkanlığı'nın sitesinden falan gelen bir şey mi?" diye program sunucusu Efe'den teyit istiyor. Bir süre sessiz kalan Balcı ardından Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasının vahim hata olduğunu söylüyor.

Balcı, "Bizim halkımız bırakın G3 kurşununa karşı durmayı, yerde yatmayı bilmez. Askerliklerini ücretli yaptılar" diyor. Erdoğan'ın direnmek yerine cuntacı askerler ile "pazarlık" yapması gerektiğini vurgulayan Balcı, "Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinin ve söylediklerini herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Zaten akli melekelerinin koruyacak bir durumda olduğunu zannetmiyorum" diye konuşuyor.