Medya
04 Tem 2014 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

Cemaat ceylan, Erdoğan zalim aslan! Zaman yazarından ilginç benzetme!

Zaman gazetesi yazarı Kerim Balcı, Cemaati desteklemeyen ya da eleştirenleri hayvanlara göre sınıflandırdı.

"Çekirgeyle bir muhavere" başlıklı yazısında cemaati 'ceylan'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da "Zalim bir Aslan" olarak hikayeleştiren Balcı, toplumun değişik kesimleri için de hayvanlar aleminden isimler kullandı.

ERDOĞAN'I ZALİM ASLAN YAPTI

'Aslan Erdoğan'ın 'Ceylan Cemati' avladığını, ancak onu yemek yerine başında "Yiyeceğim, kökünüzü kazıyacağım" diye bağırdığını, orman ahalisine de “bu ceylanlara su bile vermeyeceksiniz, bu ceylanlar şöyle aşağılık, böyle hain, şöyle fitneci, böyle haşhaşi” diye seslendiğini anlatan Balcı, Aslan'ın bi sözlerine değil, etraftaki hayvanların sözleri şaşırdığını" yazdı.

Böylece cemaate destek vermeyenlere toptan hayvan demiş oldu. İşte Balcı'ya göre o hayvanlar:

SIRTLAN ÇOK KEYİFLİYDİ

- Bir defa sırtlan pek keyifliydi. Aslan ceylanı parçaladıktan sonra kendisine pay kalacağı ümidiyle “Çok yaşa aslan! Sen aslında ormanın kralı olmalısın! Sen asırlardır beklediğimiz kurtarıcısın!” diye bağırıyordu.

KURT'UN ASLAN SONRASI PLANI VARDI

- Kurt da oradaydı. “Ben bu ceylanı bir türlü yakalayamamıştım. İyi iyi, aslan onun hakkından gelsin, aslanın hakkından da bir avcı gelir, orman bana kalır.” diye kıs kıs gülüyordu.

ÖKÜZ CEYLANI SUÇLAMIŞ

- Öküzün biri, “Bunu ceylan başlattı. O kaçmasaydı aslan da peşine takılmayacaktı. Bak buradaki gazellere dokunuyor mu?” diye konuştu.

BİZE DOKUNMAYAN BİN YAŞASIN

- Gazeller de kendi aralarında, “Ceylana yazık oldu ama bize dokunmayan bin yaşasın.” diye fısıldaştılar.

ÇIRÇIR BÖCEKLERİ ZALİME ALKIŞ TUTUYOR

- Bu arada çırçır böcekleri hep bir ağızdan “En büyük aslan! Yaşasın aslan! Ceylanlara ölüm! Hain ceylan!” diye bağırmaya başladı.

KAPLUMBAĞA EMPATİ ÖNERİYOR

-Güngörmüş dediğin kaplumbağanın bile kafası karışmıştı. “Aslanla da empati yapmak lazım canım. Sorun bakalım ceylana, dün iyi olan aslan bugün ne olmuş da ona saldırmış? Onun da özeleştiri yapması lazım, değil mi?” diye konuştu.

BUKALEMUN CEYLAN'A NE FISILDADI?

- Bir bukalemun ceylanın kulağına “İtaat et kurtul! Boyun eğ, ‘En büyük sensin de’ kurtul,” diye fısıldadı. Arada da aslana dönüp, “Selam sana ormanın kralı!” diye bağırıyordu.

EŞEKLER BİLE TARAF DEĞİŞTİRDİ

- Düne kadar ceylanlarla birlikte otlayan eşek bile taraf değiştirmişti. “Ceylan ormanda şartların değiştiğini görmek istemedi. Kaybetti. Ne yapsaydım, ben de kaybedenlerle birlikte mi olsaydım?” diye konuştu kendi kendine.

YABAN DOMUZLARI VE ÇAKALLARIN PLANI

- Yaban domuzları ve çakallar, “Ceylanların çanına ot tıkayacak bir proje hazırlıyoruz! Yakında göreceksiniz!” diye aslanın etrafında dört dönüyorlardı.