Gündem
19 Ağu 2011 12:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

CEM YILMAZ'I ÇİLEDEN ÇIKARTACAK AÇIKLAMA!

Komedyen denince ilk akla gelen isim Cem Yılmaz, Prof. Güngör'ün canlı yayında söylediklerini duyunca çok kızacak.

Komedyenlerden söz edilince akla gelen ilk örnek Cem Yılmaz oluyor. NTV'de de öyle oldu. Ramazan boyunca NTV'de hergün bir konuk ile eski ramazanları yad eden Celal Pir, Evliya Çelebi'nin 400. ölüm yıldönümünde İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Şeyma Güngör ile konuştu.
Celal Pir'in eski ramazanlar ile ilgili sorularını yanıtlayan Prof. Güngör, söylediği sözler ile ünlü komedyen Cem Yılmaz'ı çileden çıkartacak.

NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR

Prof. Güngör, "Karagöz, orta oyunu ve meddahlığın yok olmasının en önemli nedeninin İstanbul halkının kullandığı zengin kelime hazinesinin ortadan kalkmasına" bağladı. Sıradan halkın televizyon ve benzeri olmadığı için akşamları bir araya gelip hikayeler, menkıbeler anlattıklarını, kelime oyunlarıyla süslü hikayeler sayesinde dillerini çok iyi kullandıklarını, bunun da Karagöz ve orta oyununa yansıdığını söyleyen Bingöl ardından gelen soruya çok sert bir yanıt verdi.

"MESELA CEM YILMAZ..."

NTV'nin deneyimli sunucusu Celal Pir'in "günümüzün usta, nüktedan komedyenlerinden bahsedersek... Onlar da çok ilgi görüyor. Devir değişti, meddahların yerini onlar aldı... Mesela Cem Yılmaz diyelim..." şeklindeki sözleri üzerine Profesör Güngör şöyle dedi:

"BEN NE SÖYLEYEYİM ŞİMDİ"

"Ben ne söyleyeyim şimdi... Eğer meddahlarla karşılaştırırsak, meddahlar çok özür diliyorum ama çok iyi yetişmiş insanlardı. Kültür bakımından, içinde yaşadıkları asırların birikimine sahiptiler. Ve içlerinde en kabiliyetliler halkın karşısına çıkıyordu."