Gündem
14 Mar 2022 11:57 Son Güncelleme: 14 Mar 2022 12:09

Cem Yılmaz’dan Erdoğan’a doktor göndermesi: Eğer hasta olmazsak…

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın doktorlara yönelik sözlerini eleştirdi.

Komedyen Cem Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı’nı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlara yönelik sözlerine gönderme yaparak kutladı.

Cem Yılmaz, “Tüm hastaların 14 Mart Tıp Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Doktorlar ile ilgili bir şey söylemeyeceğim. Eğer hasta olmazsak doktor da olmaz lütfen hasta olmayalım. Eğer el ele….ver… neyse” mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart’ta kadın muhtarlarla yaptığı buluşmada doktorların özel sektörü tercih etmesine ve yurt dışına gitmesine tepki göstermişti.

“Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim” diyen Erdoğan şunları söylemişti:

“Doktorlar az para aldığı için ayrılıyor, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler ama gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir.”