Magazin
10 Tem 2014 13:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:26

Cem Yılmaz: Filmimde hatıra olsun diye dayım bile oynuyor

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, vizyona girecek yeni filmi 'pek Yakında'yla ilgili konuştu.

Son filmi ‘Pek Yakında’yla Yeşilçam dönemine ve avantür sinemaya selam göndermeye hazırlanan Yılmaz, “Filmde ünlü oyuncuların yanı sıra hatıra olsun diye teknik ekip, abim, babam ve hatta dayım bile rol alıyor” dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Film 3 Ekim’de gösterime girecek. Filmde Cem Yılmaz’ın filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur’un da aralarında olduğu isimlerin yanı sıra Tülin Özen, Çağlar Çorumlu ve Cengiz Bozkurt da yer alıyor. Birbirini çok iyi tanıyan bir ekip. Özkan Uğur, sette hüzün var diyor, herkes çekimlerin uzamasını istiyor gibi.

MAZHAR ALANSON FİLM İÇİN İKİ ŞARKI YAZDI
Filmde Cem Yılmaz’ın canlandırdığı karakter, eşiyle arası açıldıktan sonra bir film çekerek onun sevgisini geri kazanma derdinde. Çekilecek bu film, hem izleyiciye film içinde film izletecek, hem de Yeşilçam dönemine ve avantür sinemaya bir selam gönderecek gibi görünüyor. Filmde Mazhar Alanson’un film için yazdığı iki yeni şarkı karşımıza çıkacak. Mehmet Güreli’nin ‘Kimse Bilmez’i de filmin müziklerinde duyacağımız diğer bir parça.

"GÜNÜMÜZ PAHALI HER ŞEY PLANLI"
Yönetmenliği tek başına üstlenirken zorlanmadığını söyleyen Cem Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; “Çok konforlu. Bizim yönetilecek bir şeyimiz kalmamış ki. Hazırlığımızı sıkı tuttuk, mekanlar, kostümler, reji... Sonra geliyoruz, çekiyoruz. Planladığımız bir şeyi uyguluyoruz. Sette sakal karıştırmıyoruz. Günümüz pahalı, vakti iyi kullanmamız gerekiyor.”

"KAN, TER, TOZ, TOPRAK, GÖZYAŞI"
Çok içgüdüsel yapmışız o programı. Bizim her şeyimiz belli bir standartta. Ama birazcık kökü filmcilik olan duyguyla ‘Arkadaşlar bir iki saat daha götürür müyüz?’e hayır diyecek biri de yok. Russell’da da aynı. Görüntü yönetmeninin iki Oscar’ı var ama onlar nerede demiyor! Filmcilik böyle kan, ter, toz toprak, gözyaşı” diye anlatıyor.

"ABİM, BABAM VE DAYIM DA OYNUYOR"
'Pek Yakında' filminin ekibi kalabalık, Yılmaz Erdoğan, Ayşen Gruda, Metin Akpınar, Nurgül Yeşilçay’ın da aralarında olduğu oyuncuların yanı sıra “Teknik ekipten herkes oynuyor, hem hatıra olsun diye hem de iyi oyuncular. Abim, babam ve dayım oynuyor” diyor Cem Yılmaz.