Gündem
13 Ara 2008 15:50 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:26

CEM YILMAZ A.R.O.G'UN BAZI SAHNELERİNİN ÇALINTI OLDUĞU İDDİALARINA NE YANIT VERDİ?

Cem Yılmaz´ın gişede büyük başarı yakalayan A.R.O.G. filminin bazı sahnelerinin çalıntı olduğu öne sürüldü. Yılmaz, iddialara ne yanıt verdi?


Star TV´de önceki gece yayımlanan Mega Magazin programında A.R.O.G. filminin 2004 Fransız yapımı "RRRrrrr" adlı filmle büyük benzerlikler taşıdığı öne sürüldü.
Alain Shabat´ın yönettiği, Marina Fois ve Gerard Depardieau´nun başrolde oynadığı ve taşdevrinde geçen "RRRrrrr" filmi Fransa´nın tüm zamanlarda en çok izlenen üçüncü komedi filmi olma özelliğini taşıyor. Türkiye´de de gösterilen filmin, A.R.O.G´la benzerliği şaşkınlık yarattı.
Ortaya atılan bu iddalar karşısında filmin, yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Cem Yılmaz "Bu konuyla ilgili hiçbir görüş bildirmeyeceğim. Saçma sapan bir iddia. Ne görüşü alacaksınız bununla ilgili" dedi.
Yılmaz, "Hokkabaz filminde de çalıntı suçlamalarıyla karşılaşmıştınız?" sorusuna ise "Evet daha öncede böyle bir haber çıkmıştı. Hep oluyor böyle şeyler. Bu konularla ilgilenmiyorum" yanıtını verdi.


Filmin benzer yanları
* İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti´ye alıyor.
*  "A.R.O.G."da Arif´in fragmanlarda da yer alan meşhur dinozorla yüzyüze karşılaşma sahnesinin aynısı "RRRrrrr"da da var.
*  Filmlerde iki kabile arasında çekişme var.
*  "A.R.O.G"daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyorlar. "RRRrrrr"da da iki kabile aralarındaki çekişmeyi bitirmek için voleybolu andıran geyikbol maçı yapıyorlar. Bu maçların sonunda oyuncuların sevinçleri de benziyor.
*  "A.R.O.G."daki isimler de benziyor. İki filmde de Kaaya adlı karakter var. "A.R.O.G´da Nil Karaibrahimgil´in oynadığı baş kadın karakterin adı  "Mimi", "RRRrrrr"daki baş kadın karakterin ismi Higi.
* Rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.



2 MİLYONU GEÇTİ


Film İlk üç gün  ilk bir hafta
A.R.O.G   816.304   2.050.000  
Kurtlar Vadisi   1.099.219   1.927.752  
G.O.R.A   716.965   1.755.208  


Hem seyretmedi, hem beğenmedi!


A.R.O.G.´a en acımasız eleştirileri yapan isimlerin başında, Mehmet Ali Erbil geldi. Filmin ismini çok ciddiyetsiz bulduğunu söyleyen Erbil, "Arog, Frag, Grug ne yani. Filmi izlemedim ama gidenler dayanamadıklarını söylüyorlar. Filmin isminin tersten söylenmesi bana çok ciddiyetsiz geldi. Ama yine de emek var" dedi. Erbil, Arog´la aynı gün vizyona giren Muro filminin fragmanını da hiç beğenmediğini söyledi. Erbil, "Grug´un fragmanı daha iyiydi" dedi.


İlknur Taş / www.milliyet.com.tr