Radar Hattı
07 Mar 2010 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

CEM UZAN'IN AHI STAR MEDYA'NIN ÜZERİNDE DOLAŞIYOR!.. İŞTE GAZETEDE YAŞANANLAR!.. MEDYARADAR/ÖZEL

Star Gazetesinde neler oluyor. Gazetede Uzan Grubu'ndan sonra neler oldu? İşte bir çalışanın gözüyle Star Gazetesinde olanlar.

Star Gazete çalışanları oldum olası huzursuz, kuralsız, kurumsuz olarak çalıştı.Cem Uzan zamanında en parlak günlerini yaşasada medya sektörü olarak hep üvey evlat gibiydi.Bunda elbet Cem Uzan'ın kabahati yoktu ama onun etrafında binlerce dolarlık maaşlara çalışan şak şakcıların büyük bir kabahati vardı.Ancak herşey kanununa uygun herşey yasaldı.

TMSF'nin yönettiği dönemde yine çalışanlar yarın ne olacağından umutsuz, bizi kim alacak, sahibimiz kim olacak muamması içinde bir müddet çalıştıktan sonra bizi ilk (yandaş) aldı.Burada isimlerini zikredip kimseyi günaha sokmak istemiyorum.

Bu yandaş arkadaşlarımız personel tanışma-kaynaşma toplantısı için ...Matbaa'ya geldiklerinde ilk şokumuzu yaşadık.Arkadaş A Takımı ile kapıdan girdi selam verdi ve yerine oturdu ve şu cümleyi kurdu. ''Arkadaşlar para istemeyin benden buz gibi soğurum sizden, burayı aldık ve potansiyele bakacağız, kâra geçeceğiz ve sonra paylaşacağız''.

Personel Cem Uzan'ın hükümetle sıkıntılı dönemi, TMSF döneminin ardından hem maddi hem de psikolojik olarak bir motivasyon beklerken bu durumla şoke oldu. Bu konuşmadan bir kaç ay sonra ikinci şok geldi.A Takımı; ''Sizlere verilen sözleşmeleri imzalayacaksınız, maaşlar asgari ücrete düşecek, ancak elden zam verilecek'' .... Matbaa buna karşı çıktı ve hiçbir sözleşmeyi imzalamadı.....Matbaa'nın bu yüzden sicili çentiklendi.

Sonrasında matbaalara bir çivi çakmadan, para harcamadan belkide yok pahasına aldıkları bu matbaalara bir kuruş ödemeden görçek amaçları ortaya çıktı.Meğer Milli Eğitim'in okul kitapları için alınacak ihalede, kitap baskıları için gazete matbaalarını kullanacaklarmış..Ancak gazete kesim katlamalarının(matbaacılar bilir) kesim ölçüsü bakanlık normlarına uymadığından hevesleri kursaklarında kaldı ve düzene attıkları çomak ile matbaayı başka bir yandaş! arkadaşlara bıraktılar..

Onlarında isimlerini zikretmek istemiyorum.Yoksa hikaye uzayacak.
İlk yandaş arkadaşların attığı usulsüz maaş ödemelerine sonradan matbaaları alan yandaş arkadaşlarda devam ettiler.Kimse düzeltmek için bir şey yapmadı.

Maaşların bir kısmını bankaya yatıran geri kalanını elden imza karşılığı veren bu uygulamaya karşı bizler beş yıl boyunca mücadele ettik.Ama bizi kimse umursamadı.Bizim bu günümüzü çalabilirlerdi ancak emeklilik günlerimizi çalmaya, hakkımızı çalmaya kimsenin hakkı yoktu ve bunu yargıya taşıdık.

Bundan sonra çalışanlar için kötü dönemler başladı.(İktidar) vari söylemler, yıldırma, gözdağı gibi olaylar yaşanmaya başladı.Ve ikişer ikişer beşer beşer işten çıkarmalar yaşanmaya başladı.İşten çıkarılanların geri dönüş davasını kazandı ve işten çıkarılma sürecine göre kimi davalarda halen sürmekte.

Görevde kaldığım süre içerisinde 14 işletme müdürü, 6 genel yayın yönetmeni değişti ve yüzlerce kadr tasviye oldu.Ama Star Medya hiç bu kadar acınacak pozisyona düşmemişti. Yeni Şafak ekibini transfer ettiler ve etmeye devam ediyorlar..:)) maden okadar iyiydiler Yeni Şafak gazetesini zirveye çıkarsalardı ya..Demek ki amaç gazetecilik değil ''Öteki''lerin söylediği gibi yandaş medyada kadrolaşma...

Yeni Şafak ekibi o kadar başarılı ki matbaalarda 13 olan günlük baskı etap sayısı, 4'e düştü ve alınan duyumlara göre daha da düşecek.Traj derseniz komik durumda..Rakamları vermeyeyim bunlar ticari sırdır belki şuç işlemiş olurum..

Bu yüzden Star Medya'yı zor günler bekliyor.Bu bakış açısı, amatör yönetim kadroları, bu yazı işleri ile, bu yayın anlayışı ile aynı kulvarda onlarca gazete içinde kaybolup gidecek.Maddi olarak zaten malum destekleniyor..

Söylenecek çok şey var ama sanırım Cem Uzan'ın ahı Star Medya'nın üzerinde dolaşıyor.Dua etsinler AK Parti seçimlerde yine gelsin yoksa bu şartlarda ayakta kalmaları çok zor..

Teşekkürler