Radar Hattı
26 Tem 2007 10:35 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:49

CEM UZAN,AHMET HAKAN'A TAZMİNAT DAVASI AÇTI!..UZAN'I HANGİ YAZI KIZDIRDI?..

Genç Parti lideri Cem Uzan, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Hürriyet Gazetesi ve yazıyı kaleme alan gazeteci Ahmet Hakan'a, 4 bin 900 YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Uzan'ın avukatı Halil Şahin Dost tarafından açılan davanın dilekçesinde, Ahmet Hakan'ın, Hürriyet Gazetesinde, 25 Mayıs 2007 tarihinde, "AKP, Uzan'la Gurur Duyuyor" başlığıyla bir köşe yazısı kaleme aldığı kaydedildi.

Söz konusu köşe yazısında, "Bir adam düşünün; bankasının içini boşaltmakla suçlanıyor. 10 milyar dolarlık bir hortumlamadan tutuksuz yargılanıyor... Bu adam, çıkıp televizyon ekranlarında Türkiye'yi nasıl kurtaracağından, hırsızlardan nasıl hesap soracağından söz ediyor ve tabii hükümete bindirdikçe bindiriyor..." şeklinde ifadelere yer verildiği anımsatılan dilekçede, "Buna benzer tahkir ve tezyif edici, kamuoyunu yanıltıcı iddialar beyan edilmek suretiyle Uzan'a, davalı tarafından soyut ve asılsız iddialarda ve hakaretlerde bulunulduğu" öne sürüldü.

Köşe yazısında iddia edilen "Uzan'ın, İmar Bankası'nın içini boşalttığı, 10 milyar dolarlık hortumlamadan tutuksuz yargılandığı, bankanın içini boşaltmasına kimsenin sesini çıkartmadığı, bu durumun hükümetin de işine geldiği, Uzan ile AKP arasında gizli bir konvansiyon olduğu" şeklindeki hususların, gerçeği yansıtmadığı savunulan dilekçede, "İddia edilen hususlar, Uzan'ı toplum nezdinde küçük düşürmeye, kin ve husumet duyulmasına yöneliktir. Söz konusu ifadeler ile Uzan hedef alınmak suretiyle haksız, asılsız ve hukuki dayanaktan yoksun ithamlarda bulunulmuştur" denildi.

"İmar Bankası davası ile ilgili olarak gerek Şişli Cumhuriyet Başsavcılığının gerekse bu soruşturmaların devamı olan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamaların sonucunda, Uzan'ın, İmar Bankası davalarında hiçbir sorumluluğunun olmadığının tespit edildiği ve hakkında herhangi bir kamu davası dahi açılmadığı" kaydedilen dilekçede, söz konusu köşe yazısındaki ifadelerle "Uzan'ın karalanmak istendiği" iddia edildi.

Dilekçede, söz konusu köşe yazısındaki ifadelerle Uzan'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" ileri sürülerek, Hürriyet Gazetesi ve yazarı Ahmet Hakan'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 4 bin 900 YTL manevi tazminat talep edildi.