Gündem
11 Eki 2013 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

CEM UZAN FAKA BASTI; TMSF ESKİ BAŞKANI'NDAN BOMBA AÇIKLAMALAR!

TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, Cem Uzan'ın İmarbank operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalara itiraz etti..

TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, ünlü işadamı Cem Uzan'ın İmarbank operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalara itiraz ederek, Uzan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türkiye'de yaptıklarıyla yargılanan Cem Uzan'ın savunması pes dedirtti: Evet hisseler benim. Ama ben İngiltere vatandaşıyım, hisselerimi el koyamazsınız.

Fransa'nın başkenti Paris'te iki gün süren röportajın son gününde ÇEAŞ ve Kepez hisseleri ile ilgili açılan tahkim davalarına ayıran işadamı Cem Uzan, ikinci Libananco davasının açıldığını söyledi. ÇEAŞ ve Kepez'deki hakkını "uluslararası mahkemelerde" aramaya devam edeceğini ifade eden Uzan, bu kez de "ÇEAŞ ve Kepez hisseleri benim" diyerek yeniden İCSİD'de dava açtığını bildirdi.

Cem Uzan'ın, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik için açılan Libananco davası ile ilgili değerlendirmeleri şöyle: "ÇEAŞ ve Kepez tahkimlerinde yeni safhaya geçiyorum. Yaşadığım sürece bu davalar devam edecek. Şimdi aynı konuda yeni bir tahkim davası açtım."

"İNGİLTERE VATANDAŞIYIM"
Yine Libananco şirketi üzerinden mi açtınız?
"Hayır, bu kez kendi adıma açtım. Libananco davasında Türkiye ne demişti: Bu hisseler, Libananco'nun değil Cem Uzan'ın. Evet, hisseler benim. 1996 yılından bu yana da ben İngiltere vatandaşıyım. Oturma iznim de var. Uluslararası anlaşmaya göre, yabancı vatandaşlığı olan bir kişinin malına el koyamazsın. Ben de davayı bu kez bu şekilde açtım. Şimdi yeni kart açıyorum. Hodri meydan..."

ÖNCEKİNİ TÜRKİYE KAZANMIŞTI

Merkezi Güney Kıbrıs'ta bulunan Libanano şirketinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davası yaklaşık 6 yıl sürdü. 2006 yılında açılan dava geçtiğimiz yıl Türkiye lehine sona erdi. Uzan, tahkim davasında, ÇEAŞ ve Kepez'e el konulduğu tarihte şirket hisselerinin Libananco şirketine ait olduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'nin şirketlere el koyamayacağını öne sürmüştü. Türkiye ise, davayı Libananco şirketinin paravan olduğunu ispatlayarak kazandı. Cem Uzan bu kez de, "Evet hisseler benim. Ama ben İngiltere vatandaşıyım, hisselerimi el koyamazsınız" diyerek açıyor.

Türkiye'ye dönmem artık çok zor

Cem Uzan, özel hayatıyla ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. Uzan'ın, Fransa'nın başkenti Paris'teki yaşantısıyla ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyle: "10 yıldır babam ile görüşmedim. Sağlığının nasıl olduğunu bilmiyorum. 80 yaşındaki bir adamın sağlığı nasıl olursa öyledir. En çok kıyıyı özlüyorum. Yılların kırgınlığı ve burukluğu var. Bunlar kolay geçmiyor. Eşim Türkiye'yi hiç görmemiş. Onun için yakında onu Türkiye'ye göndereceğim. Benim için gideceği yerlerin listesini verdim. Benim adıma, oralarda yemek yiyecek ve ziyaret edecek."