Kültür Sanat
29 Kas 2021 11:09 Son Güncelleme: 29 Kas 2021 11:14

Cem Mansur ile İBB’nin yolları ayrıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur ile yollarını ayırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) Genel Sanat Yönetmeni olan orkestra şefi Cem Mansur ile yollarını ayırdığını duyurdu. Mansur’un görevden alınma gerekçesi ve yerine kimin geleceği henüz bilinmiyor.

Mansur, 2019-2020 konser sezonu açılışında görevi Aslan Özdemir’den devralmıştı.

Mansur gibi, 2019’da İBB yönetimi değiştikten sonra göreve başlayan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen de geçtiğimiz günlerde görevden alınmıştı.

Mansur’un görevden ayrılması, İBB Basın Danışmanlığı’nın “Müziğin Merkezi Aralık’ta da CRR” başlıklı açıklamasıyla duyuruldu. İBB Basın Danışmanlığı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İBB ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur’un yolları ayrıldı. Müziğin şehirdeki simge mekanı, yakında belirlenecek yeni sanat yönetmeni ile birlikte aralık ayında ve yeni yılda İstanbulluların iyi müzikle buluştuğu adres olmaya devam edecek.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur ile yönetsel fikir ayrılıkları nedeniyle yollarını ayırma kararı aldı. Yeni Genel Sanat Yönetmeni, kamuoyu ile kısa süre sonra paylaşılacak.”

Cem Mansur ise BirGün’e çok ani bir şekilde görevden alındığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Cuma akşamı gece geç saatte İBB’den bir müdür bana “Size bir yazı tebliğ etmek istiyorum” dedi. Hiçbir idari ilişkimiz olmayan biri olduğu için “Ben sizden imza karşılığı bir tebligat alamam” dedim. Bu sefer cumartesi günü cep telefonuyla fotoğrafını çekip mailime göndermişler. Bu sabah da basın açıklaması yayımladılar. Aceleleri var belli ki. Yangından mal kaçırır gibi yapıldı. Bu da İmamoğlu’nun bilgisi olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor. Ekrem İmamoğlu 3 hafta kadar önceki son görüşmemde birlikte çalışmamızla ilgili aldığım mesaj tam tersi yönündeydi. Olayın aslını öğrenmeden basına detaylı bir açıklama yapmayacağım.”