Gündem
22 Nis 2024 09:44 Son Güncelleme: 22 Nis 2024 11:00

Cem Küçük’ten zor sorular: Deniz Zeyrek, abin için ricacı oldun mu?

Cem Küçük, Ediz Zeyrek’i yazdığı bugünkü köşesinde Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e “Abin için ricacı oldun mu?” sorusunu yöneltti.

CHP’nin belediyelerinde yerel seçim sonrası üst düzey atamalar yapılmaya devam ederken Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'in kardeşi Ediz Zeyrek'in Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı'na getirildiği ortaya çıktı.

Türkiye yazarı Cem Küçük ise ‘Deniz Zeyrek, abin için ricacı oldun mu?’ başlıklı bugünkü köşesinde Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e abisi Ediz Zeyrek’le ilgili sorular yöneltti.

“YILLARCA BU TÜR ATAMALAR İÇİN AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİLER…”

“Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in abisi Ediz Zeyrek, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olmuş. Hak ediyor ya da etmiyor kısmında değilim” diyerek sözlerine başlayan Cem Küçük, “Yıllarca AK Parti’yi bu tür atamalar için eleştirdiler. ‘O makamı hak edip hak etmediğine’ bakmadan bir siyasi, yazar, iş insanının akrabası diye nepotizm eleştirisi yaptılar” tespitini yaptığı yazısında Peki Ediz Zeyrek nasıl Kadıköy Belediye Başkanı Yardımcısı oldu? Gerçekten hak etti mi, ona bakalım” diyerek bazı sorular yöneltti:

“1. 2019 yerel seçimlerinden önce o zaman CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na gidip abin için Kadıköy’den belediye meclis üyesi olması için ricacı oldun mu?

2. Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nı arayıp abinin listeye konulmasını istedin mi?

3. 2019 yerel seçimleri sonuçlarından sonra Kadıköy’den belediye başkanı seçilen Şerdil Dara Odabaşı’na gidip abinin başkan yardımcısı yapılmasını istedin mi? Yani abinin belediye başkan yardımcısı olması için bizzat devreye girdin mi?

4. Hatta Karslı bazı gazetecilerle birlikte bizzat Şerdil beye gidip abinin başkan yardımcısı olması için baskı yaptınız mı?..

Alakasız bir sorum daha var: Her yerde ODTÜ mezunu olduğunu söylüyorsun. Şu diplomanı bir görsek diyorum...

Şimdilik bu kadar. Sonradan başka sorularım da olacak sana.”

Yazının tamamı için tıklayın!