Medya
13 Tem 2015 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Cem Küçük'ten şaşırtan itiraf! Kabataş olayı, saçma sapan bir kurguydu!

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, Kabataş olayının yalan olduğunu,bunun "7'li çete" olarak nitelediği gazetecilerin kurgusu olduğunu belirtti.

İktidara yakınlığı ile bilinen medyada sular durulmuyor.

Akşam ve Star Medya Grubu’ndan tasfiye edilenlerin de içinde yeraldığı isimleri “7′li çete” olarak niteleyerek, ağır yazılar kaleme alan Star gazetesi yazarı Cem Küçük, bu kez Kabataş olayının bu isimler tarafından kurgulandığını ileri sürdü.

Küçük, “Cevap bulması gereken sorular var…” başlıklı bugünkü yazısında, Erdoğan’ın üzerinden geçinmekle suçladığı ancak 7 Haziran seçimlerinin ardından söylem değişikliğine gittiklerini öne sürdüğü bu kişilerle ilgili olarak, şu iddiaları dile getirdi:

“Şimdi eleştirel aydın pozu takınan bu 7’li çetenin daha çok yakın bir zaman önce 80-100 tane üstü çıplak, deri maskeli, deri eldivenli adamlar gibi saçma sapan kurgular üreterek bizleri haklı iken haksız duruma düşürdüğünü de herkes hatırlıyor. O gün gerçekten mağdur olan Develioğlu Ailesi bu saçma kurgular yüzünden sonrasında bir kez daha mağdur oldu.Kendi söylemedikleri ve ayıp olmasın diye inkâr edemedikleri şeylerle insanları bir kez daha doğradı Aydın Doğan’ın medyası. Bütün bunları hükümete yaranmak için yapanlar şimdi eleştirel aydın pozu takınacak öyle mi? Kusura bakmayın buna kargalar bile güler..”

Gezi olayları sırasında 1 Haziran 2013′te İstanbul Kabataş’ta kucağında bebeğiyle bir kadının saldırıya uğradığı iddia edilmişti. Polis raporu ve MOBESE kayıtlarında iddiaya ilişkin görüntüler ve bulguların olmadığı ortaya çıkmıştı.

İddiayı ilk olarak Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi 12 Haziran 2013 tarihinde köşesinde gündeme getirmiş, o dönem Star’da çalışan Elif Çakır da mağdur olduğu iddia edilen Zehra Develioğlu ile bir mülakat gerçekleştirmişti.