Medya
18 Kas 2020 14:39 Son Güncelleme: 18 Kas 2020 14:41

Cem Küçük'ten Osman Kavala ve Ahmet Altan çıkışı: Artık bırakılsınlar

Cem Küçük, hukuk ve ekonomi alanında yapılacak olan reformlara değindiği yazısında Osman Kavala ve Ahmet Altan'ın artık serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hukuk ve ekonomi alanında yapılacak olan reformlara işaret etmesi üzerine gözler yargıda atılacak adımlara çevrildi. 

Yazar Cem Küçük, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün tutuklamak son çare olmalı ifadelerinden yola çıkarak Ahmet Altan ve Osman Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğini yazdı. 

İşte o yazıdan ilgili bölüm:

Türkiye'de hukuk ve ekonomi alanında yeni bir dönem başladı. Başkan Erdoğan bunun sinyalini verdi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de, "Tutuklama en son çaredir" dedi. Bu yeni döneme artık uymak lazım... Türkiye'nin gerçek anlamda kaybedecek bir tek dakikası bile yok. Hem yeni ekonomi yönetimi hem de adalet alanında bu reformları sağlamak gerekir. Dünyaya da verilecek mesajları son derece önemli. Bu minvalde adalet, hemen reformlara başlayabilir. Daha önce bu köşede çok yazdım çizdim. Osman Kavala da Ahmet Altan da cezalarını çektiler. Milletin vicdanında da mahkûm oldular. Ahmet Altan 4 yıldır içeride. Cezasını tamamladı. İçeride yatmasının bir manası yok. Yurt dışı yasağı koyarsın olur biter... Aynı şekilde Osman Kavala da öyle. Önce Gezi'den alındı. Ancak hakkındaki iddianamede somut hiçbir şey yoktu. Mahkeme bir şey bulamayınca bu defa 15 Temmuz'dan tutuklandı. Kavala hakkında Avrupa, Gezi vb. birçok şey söylenebilir ama 15 Temmuz dediniz mi kimseyi ikna edemezsiniz. "15 Temmuz'un madem içindeydi mahkeme tutuklamak için niye 3 sene bekledi?" diye sorarlar adama...