Medya
02 Eyl 2019 14:10 Son Güncelleme: 02 Eyl 2019 14:28

Cem Küçük'ten kritik İBB Medya sorusu! AK Partili vekiller nerede?

Gazeteci Cem Küçük, İBB Medya A.Ş'de çalışanların işten çıkarılmasının ardından bir yazı kaleme aldı.

Medya çalışanı olup da işten atılan, davası olan, hapse düşen, mağduruz diyen kim varsa hemen muhalefet partisi milletvekillerinden destek gördüğünü yazan Cem Küçük, AK Partili vekillerin işçilere neden destek vermediğini sordu.

Küçük yazsında, "İşçilere destek olmak için Saraçhane'ye giden AK Partili bir vekil oldu mu? Orada bakın beş on değil tek bir AK Partili milletvekili gören var mı? Bunu ciddi soruyorum. Gören varsa bana haber versin..." ifadelerini kullandı.

İşte Cem Küçük'ün o yazısı: 

Mesela 17-25'te bir Cumhuriyet gazetesi yazarı aleni FETÖ'yü desteklemiş. Yargılanıyor ve mahkemesi var. Adliyeye herkesten önce CHP'li vekiller gidiyor. O yazara destek veriyor. Bir yerde işçiler, memurlar grev mi yapıyor, CHP'li vekiller orada.

Sabah adliye açılıyor, CHP'nin PKK sempatizanı milletvekili Sezgin Tanrıkulu telefonundan canlı yayın yapıyor. "İnsanlar yargılanmak için kuyruğa girdiler" yalanını yayıyor. Bir FETÖ'cü tutuklanıyor, ilk yardımına koşan Ömer Gergerlioğlu gibi vekiller oluyor. MİT'e, Emniyet'e, Yargı'ya saldırılacak diyelim, muhalif vekiller sıraya giriyor.

Sözcü Davası oluyor, CHP'den en az 10 vekil orada bitiyor. Evrensel, Birgün, T24 yazar ya da çalışanlarına dava mı açıldı, CHP, HDP vekilleri orada. Eren Erdem, Enis Berberoğlu yargılanıyor, Kemal Kılıçdaroğlu kürsüden o kişilere desteklerini açıklıyor. Bunların hepsini son 4 yılda gördük, yaşadık.

Buradan nereye geleceğim? Malum 23 Haziran'dan Ekrem Bey İstanbul seçimlerini 9 puanla kazandı. Gelir gelmez de Medya A.Ş.'den, başka birimlerden on binlerce insanı işten çıkardılar. İşten çıkarılanlar hemen her gün protesto yapıyorlar. Seslerini duyan var mı bilmiyorum...

Dün Hakkı Öcal hocamızın tweeti olmasa benim de haberim olmayacaktı. Hakkı Öcal, Dr. Mustafa Akman, Hasan Kaçan ve İbrahim Karataş Saraçhane'ye gitmişler ve işçi kardeşlerimize destek olmuşlar. İşten atılanların sayısı on bine yakınmış. Aralarında 16 yıldır çalışanlar varmış ve 1 Nisan'dan sonra işe alındıkları yalanmış.

İşçilere destek olmaya giden dostlarımıza teşekkür ediyorum. Peki başta Hakkı Öcal olmak üzere oraya giden arkadaşlarımıza sormak isterim: İşçilere destek olmak için Saraçhane'ye giden AK Partili bir vekil oldu mu? Orada bakın beş on değil tek bir AK Partili milletvekili gören var mı? Bunu ciddi soruyorum. Gören varsa bana haber versin...