Medya
07 Şub 2020 14:58 Son Güncelleme: 07 Şub 2020 16:01

Cem Küçük'ten İlker Başbuğ'a bomba çıkış! "Pardon ya, FETÖ’yü siz mi bitirdiniz?"

Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bir televizyon programında yaptığı açıklamayla başlayan polemiğe gazeteci Cem Küçük de dahil oldu.

İlker Başbuğ geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili olarak 2009 yılında Meclis'ten geçen bir düzenlemeyi hatırlatmıştı. 26 Haziran 2009'da kabul edilen düzenleme askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmalarını sağlıyordu. Başbuğ FETÖ'de siyasi ayağın tespiti için bu teklifi getirenlerin araştırılması gerektiğini vurgulamıştı. 

Erdoğan ise, Başbuğ'un bu açıklamasına  grup toplantısında sert tepki göstermiş ve partisinin milletvekillerine "dava açın" çağrısı yapmıştı.

Erdoğan ve Başbuğ arasındaki tartışmaya gazeteci Cem Küçük de dahil oldu. Küçük yazısında, FETÖ’yü Erdoğan ve AK Parti bitirdiğini ve Ergenekon, Balyoz ve diğer kumpas davalarından dolayı içeride yatan askerler de Erdoğan sayesinde hapisten çıktığını vurguladı.

İşte Cem Küçük'ün ilgili yazısı:

Pardon ya, FETÖ’yü siz mi bitirdiniz?

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bir televizyon kanalında çok talihsiz açıklamalarda bulundu. FETÖ’nün siyasi ayağı olarak AK Parti’yi gösteren açıklamalar yaptı. 

“2009'da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın” diyen Başbuğ bu maddeye CHP’nin de destek verdiğini belli ki unutmuş. Ama bundan daha üzücü olan AK Parti’yi FETÖ’nün siyasi ayağı olarak göstermesi. 

Arkadaş şunu aklınıza sokun: Bu ülkede FETÖ’yü Başkan Erdoğan ve AK Parti bitirdi. Sayın Başbuğ FETÖ’yü kendi ideolojisindeki kişilerin bitirdiğini düşünüyorsa ciddi anlamda yanılıyor demektir. Ergenekon, Balyoz ve diğer kumpas davalarından dolayı içeride yatan askerler de gene Başkan Erdoğan sayesinde hapisten çıkabilmişlerdir.

Sizlerin hiçbirinizin FETÖ’yle mücadele edecek gücünüz yoktu. 7 Şubat, 17-25 Aralık süreçleriyle Başkan Erdoğan tam gaz FETÖ’yle mücadele etti. Hâlâ tam bitmiş olmasa da ciddi manada geriletilmiştir. 

FETÖ’nün etkisizleştirilmesinde hiçbir katkısı olmayanlara, Erdoğan sayesinde içeriden çıkanlara bir cesaret gelmiş. Bunlara göre FETÖ’nün siyasi kanadı AK Parti’ymiş. 7 Şubat ve 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’yle mücadele altında ne yaptınız? 

Siyasi ayak arıyorsanız, FETÖ kanallarına çıkıp, “Erdoğan kaçacak” diyenlere bakın. Bank Asya’ya para yatıranlara bakın. Medyasına el konulurken, “Özgür medya susturuluyor” diye ağlaşanlara bakın. MİT tırlarına operasyonu alkışlayanlara bakın...

Pardon ama asla konuşmaya hakkınız yok. Yatın kalkın Erdoğan’a ve AK Parti’ye dua edin. Ha FETÖ bitiyor, arada AK Parti’den de intikamımızı alalım diyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Biz sizlerin esas derdinizin bu olduğunu biliyoruz. Sinsi sinsi planlar yapıyorsunuz ama boşuna. FETÖ’yü biz bitirdik havalarına girmeyin. Çünkü sizlerin ne öyle bir gücü vardı ne de zekâsı. 

17-25 Aralık sürecinde kimlerin ne yaptığı ettiği belli. Ortamı boş bulup sallıyorsunuz. AK Parti İlker Başbuğ’a dava açarak haklı bir iş yapıyor. AK Parti kendi tüzel kişiliğine bu suçlamalarda bulunanlarla hukuken sonuna kadar hesaplaşmalı. 

Şunu aklınızdan asla çıkarmayın: Başkan Erdoğan olmasa FETÖ asla bitmezdi. Aksini iddia eden beri gelsin.