Gündem
18 Eyl 2021 08:38 Son Güncelleme: 18 Eyl 2021 09:20

Cem Küçük'ten Habertürk canlı yayınında büyük gaf! Mahfi Eğilmez'i MB Başkanı yaptı!

Cem Küçük Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini savunurken, ekonomist Mahfi Eğilmez için "2001'de Merkez Bankası başkanıyken ekonomiyi batırdı" dedi. Eğilmez yanıt verdi: "Hayatımda MB'de çalışmadım."

Son olarak Sedat Peker'in "Çakma MİT’çi, seni de misafir oyuncu olarak alacağım” sözlerine "Elinden geleni ardına koyma" cevabını verip sonra tweetini silen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bu defa canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnşallah raflardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz” açıklamasını savunurken yaptığı gafla gündeme geldi.

Cem Küçük, HaberTürk’te yayınlanan Enine Boyuna programında hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'in eski Hazine Müsteşarı, ekonomist Mahfi Eğilmez'e atıf yapmasına karşı çıktı. Şen’in konuşmasını bölen Cem Küçük “Hocam Mahfi Eğilmez'in Merkez Bankası (MB) başkanlığı yaptığı dönemi de gördük biz. 2001 krizinde bu ülkeyi batıranlardan biridir Mahfi Eğilmez. Eğilmez ekonomi hakkında konuşamaz, ekonomiyi batıran adamdır” dedi.

Ersan Şen ise “Siz onu söylersiniz Mahfi Eğilmez'de cevap hakkını kullanır” yanıtını verdi.

'HAYATIMDA MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV YAPMADIM'
Cem Küçük'e cevap, Mahfi Eğilmez'den geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Eğilmez, "Habertürk'te bir programda adım 2001 krizinde ülkeyi batıran Merkez Bankası Başkanı diye geçmiş. Hayatımda Merkez Bankası'nda hiç görev yapmadığım gibi kamu görevinden 1997 yılı Aralık başında istifaen ayrıldım. Kamuoyuna duyururum" dedi.



DURMUŞ YILMAZ: AYIP
Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz da Eğilmez'in açıklamasını paylaşıp tepki gösterdi: "Bilerek yaptılarsa ayıp, iftira; sehven yaptılarsa o çok daha büyük ayıp. İzleyicilerine/dinleyicilerine hep böyle yalan/yanlış haber sunmuşlar demek ki. 2001 Krizine giden yolun yanlış olduğunu gösteren/uyaran tarihi Raporunuzdan haberleri yok anlaşılan."